Najbardziej pożądanym gołębiem na Wielkanoc jest gołąb Cannavacciuolo: jak jest wykonany i ile kosztuje

Radością, której nie można przegapić na Wielkanoc, jest colomba: tutaj znajdziesz wszystkie informacje na temat tej w Cannavacciuolo.

Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a co za tym idzie, wszyscy przygotowują się do obiadów i kolacji w gronie rodziny i przyjaciół, a niektórych dań typowych dla tego okresu po prostu nie da się pominąć.

Tak naprawdę od kilku tygodni supermarkety pokazują w sprzedaży mnóstwo słodyczy, w tym oczywiście Pisanki i gołębieczyli dania, których absolutnie nie może zabraknąć na żadnym stole. Jak co roku swoje desery produkuje kilka marek i tak samo nawet najsłynniejsi szefowie kuchni wprowadzają na rynek swoje wyroby cukiernicze, które z jednej strony cieszą się dużym zainteresowaniem, bo sygnowane są przez znanych szefów kuchni, z drugiej strony, czasami wiąże się to z dość wysokimi kosztami.

Nawet jeden z najbardziej lubianych szefów kuchni we Włoszech widział w swoim sklepie swoją colombę i jest nim Antonino Cannavacciuolo.

Gołąb Cannavacciuolo: oto, co warto o nim wiedzieć

Antonino Cannavacciuolo jest znany przede wszystkim z bycia jednym z trzech jurorów kilku edycji Masterchef Italiaale także za prowadzenie programu Piekielna kuchnia. Jest bardzo przyjazną, ale jednocześnie zdecydowaną osobą, która nie ma problemu z wytknięciem, gdy coś w kuchni nie działa.

Dla każdego, kto myśli o zakupie takiego colomba wyprodukowana w laboratorium szefa kuchni Cannavacciuolopo prostu odwiedź jego oficjalną stronę internetową, gdzie znajdziesz sekcję zatytułowaną „Wielkanoc 2024”. Otwierając ją, znajdziemy długą listę wielkanocnych słodkości oraz wiele wersji gołębicy, z różnymi nakryciami i wieloma ciekawymi smakami.

Dotyczy w szczególności klasyczny gołąbwykonany z migdałowej polewy i kandyzowanymi owocami w środku, na stronie można przeczytać opis produktu, jaki posiada ponad 800 pozytywnych recenzji:

Klasyczna Colomba szefa kuchni Cannavacciuolo celebruje najbardziej tradycyjne smaki Wielkanocy połączone w miękkim kandyzowanym cieście. Cytrusowy zapach uwalnia się dzięki świeżości pomarańczy, mandarynki i cytryny, które łączą się z pysznymi kostkami kandyzowanej skórki pomarańczowej. Aby uwieńczyć klasyczną Colombę szefa kuchni Cannavacciuolo, pyszną glazurę z migdałów i granulowanego cukru”.

Ten gołąb jest sprzedawany w jednym Format 750 gramów w cenie 39,00 €A inne wersje gołębicy mogą osiągnąć nawet 10 euro więcej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *