Wymieniono najbardziej szkodliwe połączenia potraw na świątecznym stole

W święta noworoczne stoły są zapełnione różnorodnymi daniami i przekąskami.

Lekarze zalecają, aby w takim okresie kontrolować się i nie przejadać się.

Wskazane jest całkowite zrezygnowanie z alkoholu. Szkodzi organizmowi i wywołuje apetyt.

W ostateczności dopuszczalne jest rozcieńczanie wina lub szampana kostkami lodu, aby pić mniej.

Świąteczny stół
Zdjęcie: © Belnovosti

Oświadczenie to złożyła lekarka Anastasia Chizhikova, informuje „”.

Lekarz zauważył również w rozmowie z reporterami, że nie należy pić alkoholu z tłustymi potrawami. Spowoduje to tylko dodatkowe obciążenie organizmu.

Rezultatem jest zaostrzenie chorób serca, naczyń krwionośnych, przewodu pokarmowego i nadwagi.

Ponadto Chizhikova radziła, aby nie mieszać zbyt wielu potraw na jednym talerzu, zwłaszcza jeśli mówimy o sałatkach majonezowych, tłustym mięsie i kawiorze.

Niebezpieczne jest także łączenie tych smakołyków i alkoholu ze słodkimi deserami.

Wcześniej rozmawialiśmy o prostych zasadach bezpiecznego świętowania Nowego Roku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *