Pieczone kasztany należy najpierw namoczyć: czy jest to konieczne, czy nie?

Dylemat, który szaleje w głowie każdego, szczególnie w tym momencie, odpowiedź Cię zaskoczy!

Choć sezon jesienny do tej pory ledwo dał o sobie znać, jego najsmaczniejsze owoce wciąż zaczynają spadać na ziemię i trafiają na stragany. Mowa oczywiście o kasztanachjeden z prawdziwych symboli jesieni, który reprezentuje jedną z największych przyjemności, którymi można się delektować, być może na koniec posiłku, przed lampką wina i rozpalonym kominkiem.

Owoce te są dobre dla naszego organizmu i mogą pomóc nam przezwyciężyć nagłą zmianę klimatu, której musimy się spodziewać w ostatnich tygodniach bez szwanku. Wśród miłośników kasztanów jest jednak wielu, którzy co roku zadają sobie pytanie, jak najlepiej je przyrządzić, metoda, która może sprawić, że nawet ich peeling będzie przyjemnością i która dla wielu jest reprezentowana przez moczenie. Ale czy ten system jest naprawdę skuteczny? Jak w takim przypadku najlepiej postępować?

Moczenie kasztanów: Zdecydowanie tak! Zrób to, a obierają się w mgnieniu oka!

Aby przygotować nasze kasztany i sprawić, by były wystarczająco wilgotne, a przede wszystkim łatwe do wyłuskania, W sieci dostępnych jest wiele systemów, Niektóre z nich przewidują, że ten owoc, podczas gdy inne sugerują, że nie. Jak więc najlepiej byłoby zorientować się w tym chaosie pomysłów?

Bez wątpienia należy dokonać wyjaśnienia, a mianowicie nie ma złej metody i nawet ci, którzy zawsze postępowali bez moczenia, mogli uzyskać doskonałe wyniki, ale w tym przypadku były one bardzo dobre To zależy od świeżości i jakość samego kasztana.

Aby kontynuować bez moczenia, być może w sytuacji, gdy zapomnieliśmy lub w pośpiechu ostatniej chwili Radzę jednak opłukać kasztany przed włożeniem ich do piekarnika ułożone szeroko i na brzuchu, aby ułatwić równomierne gotowanie. Również kuchenka mikrofalowa może być tajną bronią w tym przypadku do Twojej dyspozycji i umożliwi Ci skosztowanie kasztanów w zaledwie 5 minut, chociaż w tym przypadku zdecydowanie zaleca się pozostawienie ich do namoczenia na co najmniej 10 minut przed gotowaniem.

Kasztany: najlepsze metody ich przygotowania

Natomiast dla tych, którzy są bardziej zorientowani na programowanie i dążenie do perfekcji, zwycięskim systemem jest pozostawienie kasztanów zakrytych wodą na kilka godzin przed ich ugotowaniem a różnica w tym przypadku będzie znacząca. Zanurzone kasztany będą w rzeczywistości znacznie bardziej miękkie w środku i przypieczone na zewnątrz, o idealnej konsystencji, której szuka każdy z nas, i, czego nie można lekceważyć, będą znacznie łatwiejsze do obrania!

Bez wcześniejszego namoczenia kasztany pozostaną twardsze i, jeśli trudne do obrania. Z tych powodów, mając czas na zaplanowanie obiadu, zawsze dobrym pomysłem będzie namoczenie kasztanów, w ten sposób wydobędziesz maksimum ich smaku, wzmacniając ten produkt, symbol włoskiej tradycji, a przede wszystkim absolutnej historii i znaczenie odżywcze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *