Często niechciana część, którą możesz wyrzucić w mgnieniu oka, ta metoda jest bardzo szybka!
Wraz z nadejściemjesień to także czas zbiorów orzechów laskowychczynność rozpoczynającą się we wrześniu od delikatnego potrząsania gałęziami pełnymi tych smacznych i zdrowych owoców. tego produktu, idealnego do nieskończonej liczby różnych zastosowań, ale który często powoduje nudę w procesie przygotowania ze względu na jego szczególny charakter.
Tak naprawdę wiele preparatów wymagają „skórowania” kamieniusuwając brązowawą i nieco bardziej drewnianą patynę zewnętrzną, która je chroni. Aby zapewnić łatwe usunięcie tego problemu, stosuje się różne systemyniektóre wymagają prażenia, a inne nie, odkryjmy razem, jak uzyskać bardzo czyste orzechy laskowe w taki sposób, w jaki chcemy, a przede wszystkim bez marnowania godzin na przygotowania.
Czy obieranie orzechów laskowych to prawdziwe wyzwanie? Już nie dzięki tym 4 superszybkim metodom!
Te małe i zaokrąglone perełki o niepowtarzalnym smaku podbili pokolenia i pokolenia ludzi, ich smak psuje jednak często uparta brązowa osłonkaczasem o niemal cierpkim smaku, który nie każdemu się podoba i który szczególnie w przypadku niektórych przetworów trzeba wyeliminować.
Jednak ta operacja może być jeszcze bardziej nudna niż łuskanie orzechów laskowych, które samo w sobie jest już pracochłonne i często sprawia, że wiele osób rezygnuje z używania tego przysmaku. Aby orzechy laskowe można było obrać w mgnieniu okaJednakże, są 4 metody, z których dwa są doskonałe do uzyskania produktu w łupinach nawet bez prażenia.
The Pierwszym sposobem jest użycie wrzącej wodyw tym przypadku wystarczy, że zagotujemy w garnku wodę i gdy się zagotuje, dodać 3 łyżki sody oczyszczonej. W tym momencie możemy zanurzyć nasze orzechy laskowe na patelni i ustawić timer na 3 minuty. Po upływie tego czasu będziemy musieli je szybko odcedzić i zanurzyć w wodzie miska z wodą i lodem. W tym momencie skórka powinna już przy lekkim nacisku palców odpaść, jeśli będzie stawiała opór, możemy zamiast tego gotować jeszcze kilka minut, dlatego dobrze byłoby wykonać ten test na próbce przed odcedzeniem całości. orzechy laskowe.
The drugi system który nie obejmuje opiekania orzechów laskowych, zamiast tego zapewnia korzystania z kuchenki mikrofalowej. W tym przypadku orzechy laskowe należy włożyć do miski, zalać zimną wodą i wstawić do piekarnika na maksymalną moc. W tym przypadku powinno wystarczyć półtorej minuty i po tym czasie wystarczy poczekać, aż ostygną, a następnie kontynuować pracę jak poprzednio, delikatnie rozgniatając nasiona i obserwując, jak skórka łatwo schodzi.
Obieranie orzechów laskowych nigdy nie było łatwiejsze
Jeśli jednak nie potrzebujesz nieprażonych orzechów laskowych, możemy przejść dalej trzeci sposób polegający na obieraniu orzechów laskowych za pomocą domowego piekarnika. W tym przypadku powinniśmy rozgrzać piekarnik do 175° w trybie statycznym i w oczekiwaniu na ciasto ułożyć orzechy laskowe na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy piekarnik będzie już gorący, włożyć je i piec od 10 do 15 minut minut, a po wyjęciu owinąć ręcznikiem na kolejne 5 minut. Pod koniec procesu nasze orzechy laskowe powinny być gotowe i pod lekkim naciskiem lub pocieraniem skórka zejdzie.
Jako ostatniej metody nie mogło jej zabraknąć klasyczne pieczenie na patelniszybko i łatwo oraz w stanie wyeliminować irytujący peeling. W tym przypadku będziesz potrzebować patelni z powłoką nieprzywierającą, którą należy dobrze podgrzać przed włożeniem orzechów laskowych do środka, na tym etapie wystarczą 5 minut na dużym ogniu w którym będziemy musieli wydmuchać nasze orzechy laskowe. Kiedy zaczną się zabarwiać i wydzielać klasyczny zapach tostów, będą gotowe do przejścia w ściereczce, tak jak w poprzednim systemie. Po kilku minutach możemy przejść do fazy ręcznego obierania, która również w tym przypadku powinna być prosta i szybka.
W zależności od tego, co masz pod ręką, niezbędnego przygotowania lub po prostu Twoich upodobań, są to 4 różne metody sprawiają, że obieranie orzechów laskowych jest proste i odpowiednie dla każdego. W ten sposób będziesz mógł cieszyć się tylko tym, co najlepsze w tych owocach, których nie powinno zabraknąć w naszej diecie, szczególnie w okresie jesiennym, kiedy jest na nie sezon i mogą dać nam dodatkową przewagę w obliczu pierwszych chłodów.