Aby przyspieszyć proces dojrzewania bananów, możemy zastosować kilka małych sztuczek: oto jak to zrobić i co jest konieczne.
Kiedy coś kupimy owoc zawsze mamy tendencję do obfitowania kwota abyś nigdy go nie zabrakło i zawsze miał go pod ręką. Dzieje się tak szczególnie w przypadku kobiet banany które są zwykle sprzedawane w kask. Z tego powodu kupujący je często wybierają owoce niedojrzałydlatego nadal zielony, aby zachować dłużej.
W tym przypadku pojawia się pytanie, czy istnieje metoda, aby to zrobić dojrzewać szybciej abyś mógł je spożyć. Odpowiedź brzmi: tak, możesz zastosować w praktyce kilka trików, które mogą przyspieszyć proces dojrzewania. To jest o proste metody i które nie wymagają wydatkowania dużych sum. Dowiedzmy się, jak to zrobić i co jest potrzebne szczegółowo.
Banany, wszystkie triki, dzięki którym szybciej dojrzewają: oto jak to zrobić
Oni są różni metody które pozwalają nam mieć dojrzałe banany. Wielu z Was zdarzyło się, że kupiło niedojrzałe banany, które jednak wykorzystuje się od razu do przyrządzenia określonego przepisu lub po prostu do zjedzenia, na przykład na śniadanie lub jako przekąskę.
W takich przypadkach można działać na różne sposoby. Pierwsza to nie rozdzielaj z kasku owoców, w ten sposób czas dojrzewania zostanie znacznie skrócony w porównaniu do sytuacji, gdy są one rozdzielane. Kolejnym sposobem na przyspieszenie dojrzewania jest wzięcie niedojrzałych bananów i umieszczenie ich w pojemniku ciepłe miejscebyć może w misce umieszczonej na próg z okno: źródła ciepła powodują, że te owoce nabierają typowego wyglądu intensywny żółty kolor. Dlatego unikaj ich umieszczania lodówka który utrzymuje trwałość i wydłuża dojrzewanie dzięki niskim temperaturom.
Inną niezawodną metodą jest umieszczenie bananów w pojemniku kosz lub miska obok jabłko. Ten ostatni produkuje substancja chemiczna dzwonić etylen co pozwala na szybsze dojrzewanie otaczających owoców. Możesz jeszcze przyspieszyć tę operację, wkładając do miski niedojrzałe banany i dojrzałe jabłko papierowa torba a następnie dobrze go zamknij, aby etylen nie rozprzestrzenił się w powietrzu.
Biorąc pod uwagę wszystkie opisane powyżej sztuczki, mogą one być co najwyżej konieczne jeden Lub dwa dni w celu uzyskania dojrzałych bananów, które można natychmiast spożyć lub wykorzystać w naszych przepisach. Nie zapominajmy o.
Sztuczka z piekarnikiem
Jeśli potrzebujemy dojrzałych bananów w krótszym czasie, możemy zastosować sztuczka z piekarnikiem co pozwala rozwiązać problem, przemyśleć go w krótkim czasie mniej niż godzinę. Jak zrobić? Bardzo proste, musisz położyć owoce na blasze do pieczenia, którą następnie włożysz do piekarnika. Następnie wystarczy włączyć urządzenie na temperaturę 150° na około 50-60 minut. Oczywiście w tym czasie będziesz musiał sprawdzić banany. Na koniec wystarczy zdjąć patelnię i wyjść ochłonąć banany na kilka minut: w tym momencie zauważymy, jak będzie można je skonsumować, ponieważ nie są już niedojrzałe.