Czy zauważyłeś, że na dnie Twojego naczynia znajdują się pozostałości nieusuwalnego węgla i starego tłuszczu, których nie da się usunąć nawet gąbką z twardego metalu? Przywróć swoje garnki i patelnie do idealnego stanu w zaledwie 5 minut! Kolejną zaletą tej metody jest to, że możesz zabrać ze sobą absolutnie każdy środek czyszczący, jaki znajdziesz w sklepie – nie ma żadnych ograniczeń.
Usuwanie starych osadów węglowych
Podgrzej garnek lub patelnię na kuchence. Naczynia muszą być gorące – to właśnie jest sekret szybkiego czyszczenia osadów węglowych. Następnie odwróć naczynia, włóż je do zlewu i poczekaj, aż nieco ostygną.
Posmaruj je środkiem do czyszczenia piekarników i kuchenek. Dodaj także odrobinę wody, aby lepiej rozprowadzić produkt. Natychmiast zacznie mieć kontakt z zanieczyszczeniami!
Aby przyspieszyć reakcję, rozprowadź piankę po całym dnie naczynia za pomocą gąbki. Pozostaw tak naczynia na kilka minut.
Następnie umyj naczynia pod bieżącą wodą. Rękawiczki trzeba nosić! Może być konieczne dodanie płynu do mycia naczyń, aby usunąć wszelkie pozostałe zmiękczone pozostałości.
Podziwiaj wspaniały wynik! Nie ma potrzeby gotowania naczyń – wystarczy podgrzać je na kuchence, aby osady węglowe szybciej zareagowały ze środkiem czyszczącym. Wyczyść wszystkie naczynia w domu w ten sam prosty sposób!