Niezbędne produkty:
1/2 opakowania ciasteczek
200 g lodów śmietankowych
20 g orzechów włoskich
20 g miodu
20 g masła do smarowania
Sposób przygotowania:
1. Skórkę pokroić w kwadraty i posmarować roztopionym masłem. Ułóż kilka w foremkach do muffinów tak, aby zachodziły na siebie i szczelnie przykrywały dno i boki foremek. Piec w piekarniku nagrzanym na 160°C przez 20-25 minut.
2. Usuń upieczone skórki i w razie potrzeby ostrożnie odłam krawędzie. Pozostaw do ostygnięcia.
3. Orzechy włoskie posiekać i dodać do lodów. Uformuj kulki i włóż do foremek z upieczonym ciastem. Udekoruj kilkoma kroplami miodu i włóż baklawę do lodówki.
Mała wskazówka: możesz upiec skórkę i przygotować lody wcześniej. Ułóż kęsy tuż przed podaniem.
Więcej pysznych ofert, wywiady z ekspertami zdrowego odżywiania i praktyczne porady znajdziesz na naszej stronie na Facebooku