Królowe jesieni, kasztany są bohaterami tych tygodni: ale jak najlepiej je przygotować? Zobaczmy technikę szybkiego ich czyszczenia, która zajmuje tylko 2 minuty.
Kiedy nadchodzi jesień, jest to koniecznością delektuj się kasztanamikwintesencja owoców o tej porze roku. Jest to bardzo lubiany jesienny owoc, nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także ze względu na swoje właściwości niezliczone korzyścibiorąc pod uwagę, że w środku znajduje się koncentrat ważnych składników odżywczych.
Występujące w niezliczonych odmianach, kasztany są bardzo korzystne i są źródłem węglowodanów, błonnika, miedzi, fosforu, wapnia i magnezu, przydatnych dla wielu części ciała: wzmacniają kości, poprawiają dobry nastrój i regulują pracę jelit. Ze względu na swoje wartości odżywcze, te owoce są koniecznością na październikowym stole: jedynym minusem jest to, że są bardzo kaloryczne, biorąc pod uwagę, że mniej więcej 100 gramów ma 200 kcal. Nie oznacza to, że należy trzymać się ich z daleka, jeśli jesteś na diecie, ale po prostu spożywać je oszczędnie.
Ale jak się je gotuje? To często drażliwy punkt: nie panikuj, podpowiemy Ci, jak szybko je wyczyścić, a tym samym łatwo je przygotować.
Kasztany, królowe jesieni: technika szybkiego ich czyszczenia
Jeśli jesteś Miłośnik kasztanówprawdopodobnie nie możesz się doczekać ich spożycia, ale nie można tego samego powiedzieć o ich przygotowaniu.
Tak naprawdę wiele osób nie wie, w którą stronę się zwrócić, jeśli chodzi o tę sprawę gotowanie kasztanównie wiedząc dokładnie, jaką metodę zastosować w praktyce, aby je przygotować. Jeśli nie umyjesz ich prawidłowo, w końcu ich nie zjesz, a tym samym rezygnujesz z tak ukochanego owocu. A co by było, gdyby istniał trik pozwalający na łatwe gotowanie?
Znając odpowiednie strategie, kasztany można przygotować naprawdę łatwo, uzyskując je doskonałe. Wszystko jest dokładnie w porządku w sposobie, w jaki są cięte: Istnieje bardzo prosta metoda, dzięki której z łatwością przeprowadzisz tę operację.
Aby kasztany smakowały najlepiej, należy je ugotować: można je przygotować gotowane lub gotowane na patelni. Jednakże przed wykonaniem tej operacji konieczne jest wykonanie strategicznych nacięć kasztanów: jeśli pominiesz ten krok, istnieje ryzyko, że kasztany eksplodują podczas gotowania, co stanie się niebezpieczne.
Więc idziemy wykonując nacięcia po obu stronach kasztanaa następnie połącz dwa boczne nacięcia za pomocą a trzecie nacięcie należy wykonać w zaokrąglonej części owocu.
Podczas tej operacji należy unikać przecinania miąższu, a jedynie twardej zewnętrznej skórki i brązowej skórki. Dzięki temu zabiegowi uzyskamy po ugotowaniu owoce doskonałe pod względem estetycznym (Tutaj znajdziesz sposoby na wykorzystanie skórek kasztanów).
Jak najlepiej przygotować kasztany: inne przydatne wskazówki
Po wycięciu wszystkich kasztanów, które chcemy przygotować tą metodą, pozostaje nam już tylko zrobić weź rondeleknapełnić około 2 cm wody i postawić na ogniu. Gdy woda się zagotuje, wkłada się do niej kasztany: owoce pozostawia się tutaj na około 2 minuty. Będą gotowe, kiedy ich skórki staną się ciemniejsze i brązowe.
Po dwóch minutach kasztany należy przełożyć na rozgrzaną patelnię z powłoką nieprzywierającą: szok termiczny wywołany silnym ciepłem umożliwi otwarcie skórek kasztanów (Tutaj znajdziesz sposób na mrożenie kasztanów).
Już po niecałej minucie uzyskasz doskonały efekt. Następnie wystarczy otworzyć kasztany – zobaczymy, jak skórka praktycznie sama zejdzie – uzyskując je w idealnym stanie.