Perfumowanie odpływu zlewu z tym produktem będzie dziecinnie proste: jeśli raz go spróbujesz, nie będziesz się bez niego obejść.
Większość ludzi nie przejmuje się zbytnio zlew kuchennyz wyjątkiem pocierania go po użyciu. Ale prawda jest taka, że zlew kuchenny to jeden z najważniejszych elementów domu: to miejsce, w którym myjesz ręce, myjesz naczynia i czyścisz jedzenie. Jednak zbyt często to właśnie w tym miejscu trafiają marnotrawstwa żywności, co z biegiem czasu może prowadzić do różnych problemów.
Odpływ zlewu kuchennego nie jest niematerialny i z biegiem czasu może się zatkać resztkami jedzenia, tłuszczem i innymi substancjami organicznymi. W rezultacie staje się pożywką dla bakterii, powodując m.inemisja nieprzyjemnych zapachów. Istnieje kilka prostych sposobów na wyeliminowanie tych nieprzyjemnych zapachów i utrzymanie świeżego zapachu odpływu.
Sposób na utrzymanie świeżego zapachu odpływu zlewu
Pierwszym naturalnym sposobem na utrzymanie świeżości i zapachu odpływu jest zapobieganie tego typu problemom. Dlatego ważne jest, aby zapobiec przedostawaniu się resztek jedzenia i tłustych pozostałości, takich jak olej i fusy po kawie, do zlewu. Wiadomo, że nie da się zapanować nad każdą drobnostką, która wpadnie do zlewu, dlatego ideał jest przede wszystkim zainstaluj filtr fizyczny co zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia do odpływu. Jeśli budżetowanie nie było przydatne, nie martw się, ponieważ zawsze możesz skorzystać z różnych środków. Najprościej jest z pewnością kupić w supermarkecie chemiczny środek do czyszczenia odpływów.
Perfumuj odpływ zlewu naturalnymi metodami: produkt, którego potrzebujesz
Korzystanie z gotowych rozwiązań dostępnych na rynku to jednak nie jedyne rozwiązanie. Czasami rzeczy, które już masz w spiżarni, mogą okazać się najlepszymi przyjaciółmi, których potrzebujesz walczyć z nieprzyjemnymi zapachami i odtłuścić wydech.
The nieomylny środek można to zrobić za pomocą trzech prostych produktów: sody kaustycznej, gorącej wody i plasterka cytryny. Obchodzenie się z sodą może być nieco niebezpieczne ze względu na gazy, które mogą uwalniać się w kontakcie z wodą. Z tego powodu idealnym rozwiązaniem jest zastosowanie specjalnie opracowanego produktu na bazie żelu.
Najpierw musisz doprowadzić jednego do wrzenia garnek z wodą a gdy osiągnie temperaturę, przystąp do wkładania żel sodowy wewnątrz wydechu. Gdy woda się zagotuje, wlej ją również do zlewu. Ta naturalna mieszanka pomoże kuchni, a kiedy już to zrobisz, utrzymanie jej świeżości i zapachu będzie jeszcze łatwiejsze. Tak naprawdę przed nalaniem wody należy zrobić jeszcze jedną rzecz.
Sztuka polega na tym, aby umieścić plasterek cytryny, trochę stary i nie przyzwyczajony do niczego sezonowania oraz bez nasion w otworze spustowym zlewu i zabezpiecz go zawleczką do zlewu. Zabezpieczenie pomoże plasterkowi cytryny pozostać na miejscu, gdy przepływa przez niego wrząca woda. Podczas tryskania w powietrzu ulatnia się cytrynowy zapach.