Jajek nie trzeba gotować ani smażyć na patelni. Przepis babci, dzięki któremu przygotujesz je tylko w ten sposób

Co najbardziej podobało Ci się w kuchni Twojej babci, kiedy pojechałeś na wieś na święta? Oczywiście domowy chleb i ciasta. Natomiast moja babcia przygotowywała wyjątkowe pieczone jajka. Nawet dzisiaj można je łatwo przygotować. To prawda, że ​​​​zamiast starego pieca na drewno będziesz musiał użyć zwykłego piekarnika.

Babcine jajka w piekarniku

Przygotowanie:

Jajka dobrze umyj i włóż do gorącej wody na 10-15 minut.

Należy to zrobić, aby zapobiec pękaniu skorupy pod wpływem wysokiej temperatury.

Następnie wyłożyć produkt na kratkę i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około pół godziny.

Metoda gotowania jest dość nietypowa. Ale jednocześnie jajka zyskują wyjątkowy smak i przyjemny aromat, zupełnie jak z dzieciństwa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *