Jest coś bardzo nieprzyjemnego w irytującym peelingu – twarde i wilgotne skórki, które przyklejają się do każdej powierzchni, strach przed skaleczeniem itp. Dobra wiadomość jest taka, że odkryliśmy metodę obierania marchewki, która jest łatwiejsza, szybsza i znacznie przyjemniejsza.
Jaki jest typowy sposób obierania marchewki?
Większość gospodyń domowych obiera marchewki (i inne warzywa o podobnym kształcie) w następujący sposób: przyłóż ostrze obieraczki do produktu, zsuń w dół, podnieś obieraczkę, wróć do pozycji wyjściowej i powtórz. Ale jak się okazuje, całe to podnoszenie i powtarzanie można wyeliminować, oszczędzając czas i wysiłek.
Zobacz więcej:
Co to za sztuczka?
Okazuje się, że większość modeli obieraczek ma dwie ostre krawędzie. Oznacza to, że faktycznie możesz obrać marchewkę bez podnoszenia obieraczki. Po prostu przesuwasz obieraczkę w tę i z powrotem po marchewce i voila!