Wiara w moc horoskopu lub po prostu chęć przeżycia kolejnego roku lepiej niż poprzedni, ale większość stara się świętować Nowy Rok, aby szczęście było po ich stronie.
Niektórzy kucharze uważają, że jeśli ugotujesz i zjesz coś złego, na pewno nie będziesz miał szczęścia. Dlatego do tworzenia menu świątecznego podchodzi się odpowiedzialnie.
Co ugotować na stół noworoczny
Symbolem Nowego Roku 2024 jest Zielony Drewniany Smok.
W tłumaczeniu na zrozumiały język smok jest symbolem energii, siły i pasji. Tutaj tworzymy menu.
1. Dania na stole powinny być pikantne, przekąski pikantne.
2. Możesz zadowolić swoją rodzinę lub gości przepisami kuchni azjatyckiej – dlaczego nie kaczką po pekińsku?
3. Zaleca się doprawianie potraw imbirem, sosem sojowym, a my aktywnie używamy czosnku.
4. Kolor również ma znaczenie, podobnie jak smak. Zwróć uwagę na jasne i kolorowe przekąski.
5. Smok to nie tylko ogień i mięso, ale także świeże warzywa i owoce. Możesz rzucić na stół buraki, marchewkę, owoce cytrusowe, kiwi i granat – okaże się jasne i soczyste!