Chrupiące kwiaty i liście, jak je przygotować z pysznym ciastem

Nigdy wcześniej nie jadłeś tych liści! Masz je w domu i są naprawdę pyszne!

We włoskiej panoramie kulinarnej istnieje wiele przepisów, które czynią nasz repertuar wyjątkowym, niektóre z nich jednak niewielu będzie znać, zwłaszcza, że ​​będą miały główny składnik liści, o którym prawie byśmy nie pomyśleli. Jednak w naturze istnieje niezliczona ilość jadalnych roślin i kwiatów, którymi warto się cieszyć, zwłaszcza jeśli są przygotowane w ten sposób.

Jak to mówią, tak naprawdę po usmażeniu wszystko smakuje lepiej, stwierdzenie, które nie może być prawdziwsze, a demonstracja pojawiła się w filmie, który stał się wirusowy w sieci, w którym bohater ma zamiar zjeść bardzo chrupiące liście że nigdy wcześniej nie pomyślelibyśmy o gotowaniu, po obejrzeniu filmu nie będzie można nie chcieć tego spróbować!

Liście figowe, morwa, szałwia i nie tylko, jeśli przygotujesz je w ten sposób, zrobisz świetne wrażenie!

Czasami nie trzeba jechać na targ, żeby kupić najsmaczniejsze warzywa, spacer po okolicy może dać ogromną satysfakcję temu, kto wie, jak je wykorzystać. Niesamowita jest ilość jadalnych dzikich ziół, które rosną tuż za naszym domem a przy odrobinie nauki i odrobiny doświadczenia ich zbiór może dać ogromną satysfakcję. Czasami jednak nie tylko zioła są jadalne.

Tak naprawdę istnieją drzewa, które mogą dać nam soczyste i pożyteczne owoce, ale niewiele osób wie, że liście tych drzew często są równie dobre. W szczególności na filmie można podziwiać dwa typy, figowy i morwowyliście często cenione przez gąsienice, ale które, jeśli zostaną ugotowane odpowiednią metodą, mogą się nimi stać smaczna przekąska również dla nas. Przygotowanie tych liści jest bardzo proste i po prostu utwórz bardzo, bardzo lekkie ciasto z wody i mąki i zanurz w nim liście zebrane, starannie umyte i wysuszone.

Gdy już się usmażymy, wystarczy zanurzyć wszystko w gorącym oleju i poczekaj, aż nabiorą koloru, przygotowanie jest bardzo szybkie, a wynik, który wyjdzie, będzie niewiarygodny.

W ten sam sposób możemy także usmażyć liście szałwii i kwiaty cukinii i wiele więcej, wnosząc na stół niesamowitą dawkę kreatywności w połączeniu z chrupkością, jakiej nigdy wcześniej nie widziano.

Świeże liście jako przekąska: Są bardzo smaczne

Próbowanie różnych rzeczy również może pobudzić nasze podniebienie, odkryjemy nowe smaki, a jednocześnie będziemy mogli zadziwić naszych gości, tworząc wspaniałą wow, efekt przy stole.

Kluczem do tego jest stworzenie ciasta, które nie będzie zbyt gęste, będzie w stanie owinąć nasze dania cienkim welonem i w ten sposób nie zakryć ich smaku i sprzyjać wyraźniejszej chrupkości.

Ostatecznie gotowanie to nic innego jak odkrywanie i wyobraźnia oraz poszerzanie horyzontów w tej dziedzinie jest to podróż równie piękna, co smaczna. Oczywiście nie będzie jednak mowy o bieganiu po wsi i smażymy wszystkie znalezione kwiaty!

Między W rzeczywistości w przyrodzie występuje kilka dzikich ziół, które są niebezpieczne,. Natomiast w przypadku morwy, figi, szałwii i innych roślin leczniczych będziemy mogli się wyciszyć i cieszyć tym kulinarnym przeżyciem, które potrafi zaskoczyć nasze kubki smakowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *