Rosół uratował sylwetkę Salmy Hayek po porodzie: przepis pomógł wielu kobietom schudnąć

Dlaczego uważasz, że diety nie działają? Ludzie często popełniają błędy, ponieważ skupiają się na korzyściach płynących z diety. Wszystkie te metody gwarantują rezultaty, jednak mają wiele skutków ubocznych, m.in. rozstępy, wypadanie włosów, ciemnienie i suchość skóry, łamliwe paznokcie, spadek energii życiowej, apatię i ciągły głód.

Nasuwa się logiczne pytanie: czy istnieje dieta, która może uchronić człowieka przed nieprzyjemnymi składnikami towarzyszącymi odchudzaniu? Na szczęście zasada tej diety została opracowana tak, aby pozwalała na osiągnięcie maksymalnych efektów przy minimalnym wpływie na zdrowie.

Sekret gwiazd Hollywood

Dieta bulionowa to idealny sposób na przywrócenie pięknego organizmu do normy po porodzie lub okresach spontanicznego objadania się związanych z przedłużającą się depresją. Gorąca hollywoodzka gwiazda filmowa Salma Hayek zastosowała tę metodę, aby przywrócić ciało po urodzeniu córki.

Dieta bulionowa pomaga pozbyć się 7 kilogramów nadwagi w ciągu 3 tygodni. Nie oferuje specjalnego menu i nie zmusza do jedzenia ściśle godzinowego. Daje pełną swobodę w doborze produktów i korzystnie wpływa na skórę. Możesz jeść, co chcesz, jeśli nie jest to jeden z wyjątkowych dni z bulionem.

Dni, w których należy spożywać wyłącznie bulion, powinny wynosić dwa z siedmiu. I wcale nie muszą być jedno po drugim. Możesz wybrać dowolny dzień rozładunku. Na przykład poniedziałek i czwartek lub wtorek i piątek.

Jakie mięso wybrać?

Do gotowania bulionu możesz wybrać pierś z kurczaka lub indyka, wieprzowinę, a nawet rybę. Ważne jest, aby w kawałku mięsa znajdowały się kości. Bulion kostny wzbogaca organizm w kolagen – białko, które skutecznie zwalcza zmarszczki od wewnątrz. Otrzymujesz także doskonałe lekarstwo na bóle stawów i zapobieganie rozstępom.

Przepis

Bulion kostny należy gotować wystarczająco długo, aby wydobyć maksimum składników odżywczych. Wołowinę gotuje się od 3 do 4 godzin, kurczaka i indyka od 1,5 do 2 godzin, a ryby godzinę.

Składniki na bulion:

Kurczak z kością – 1 kg na 4 litry wody.
Cebula rzepa – 1 sztuka.
2 średnie marchewki.
1 łodyga selera.
Pomidor – 1 sztuka (lub 3 łyżeczki octu).
Przyprawy: tymianek, imbir, liść laurowy, pieprz. Warto zaznaczyć, że zestaw przypraw może różnić się w zależności od preferencji smakowych i kompatybilności z mięsem.

Zalecenia

Możesz wziąć dużą kość wołową (najlepiej z elementami mięsnymi), ale przed gotowaniem lepiej wysłać ten składnik do duszenia w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Sekret ten sprawi, że smak bulionu będzie żywszy, a jego kolor złocisty. Warzywa należy usunąć przed spożyciem. Jeden talerz tego bulionu dostarczy Twojemu organizmowi 84 kalorie. Całkowite spożycie kalorii podczas rozładunku nie powinno przekraczać 1000 kalorii i nie mniej niż 500 kalorii./

Lubię to gdzie znajdziesz wiele innych przydatnych i interesujących lektur dla każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *