Zdrowie i piękno
Smaczne i przydatne
Istnieją różne rodzaje alergii. Niektóre osoby są uczulone na niektóre pokarmy, leki, składniki kosmetyków, kwiaty, roztocza, pleśń i wilgoć, ukąszenia owadów i nie tylko. Jeśli podejrzewasz alergię, nie zwlekaj z konsultacją z lekarzem. Być może jedną z najczęstszych są alergie sezonowe, takie jak katar sienny, roztocza i roztocza.
Niezależnie od rodzaju alergii, istotny jest sposób, w jaki się odżywiamy. Chociaż istnieją pokarmy, które mogą pogorszyć dolegliwości, są też takie, które, jak się uważa, pomagają je złagodzić.
Zobacz w naszej galerii, które oprócz jagód, kurkumy i imbiru warto dodać do swojego menu.
Uwaga! Przed spożyciem skonsultuj się z lekarzem.
czerwona cebula
Czerwona cebula zapewnia wysokie stężenie flawonoidu kwercetyny, znanej jako silny naturalny lek przeciwhistaminowy. Odpowiedzialny za głęboki czerwony kolor cebuli, pomaga uspokoić komórki reagujące na alergeny unoszące się w powietrzu, takie jak pyłki i roztocza. Kwercetynę można znaleźć także w jabłkach, jagodach i brokułach. Zdjęcie: istock
Na podstawie materiałów z bbcgoodfood.com