Dzięki tym małym sekretom pokonasz dodatkowe kilogramy po 40!

Dzielenie się sekretami to świetna zabawa, ale jeszcze fajniej jest uczyć się nowych rzeczy, które naprawdę działają, zwłaszcza jeśli chodzi o utratę wagi i utrzymanie jej!

Walka z kilogramami po 40. roku życia może być nie lada wyzwaniem. Wymaga to ciężkiej pracy, poświęcenia i kilku małych sztuczek wspieranych przez ekspertów, o których być może wcześniej nie pomyślałeś.

Dwóch dietetyków ujawniło niedawno sześć prostych zasad, które pomogą Ci schudnąć i utrzymać ją po 40. roku życia.

Tammy i Lissie z The Nutrition Twins radzą kobietom, które dążą do trwałej utraty wagi, aby najpierw prawidłowo wybrały źródła węglowodanów, pisze Eat This, Not That!.

Twierdzą, że tej kategorii żywności nie należy całkowicie usuwać z menu, ponieważ wiele z nich korzystnie wpływa na zdrowie jelit i stabilizuje poziom cukru we krwi.

„Celem jest wyeliminowanie wyłącznie rafinowanych węglowodanów, które nie zawierają błonnika i zawierają dużo cukru. Zamiast tego dobrze jest regularnie spożywać warzywa, zdrowe nasiona i zboża” – wyjaśnia Tammy.

Innym sposobem na trwałe wygranie walki z dodatkowymi kilogramami u osób w średnim wieku jest rezygnacja z niezdrowych przekąsek. Bliźniacy sugerują zastąpienie chipsów, krakersów i ciastek zdrowszymi alternatywami w postaci orzechów, jagód lub owoców.

„Jeśli chcesz osiągnąć trwałą utratę wagi po 40. roku życia, kiedy jesteś głodny, po prostu sięgnij po garść pistacji. To o wiele zdrowszy wybór niż wysokokaloryczne przekąski i puste kalorie, które znajdziesz w automacie” – mówią. mowić.

Jednocześnie, zdaniem Lisi, nie należy pozbawiać się ulubionych potraw, nawet jeśli nie są one szczególnie zdrowe. Dogadzanie sobie jest zaskakująco kluczową częścią trwałej utraty wagi.

„Pozbawienie się możliwości zjedzenia czegoś, co się kocha, prowadzi do szybkiego porzucenia planu zdrowego odżywiania, bo zbyt trudno jest trzymać się diety, która nie sprawia przyjemności” – wyjaśnia specjalistka.

Sztuka polega na tym, aby zawsze, gdy to możliwe, wybierać najzdrowszą wersję śmieciowego jedzenia i ściśle kontrolować ilość.

Eksperci zalecają również, aby wszystkie panie pragnące schudnąć zrezygnowały z napojów gazowanych. Zawierają zbyt dużo cukru i sztucznych słodzików, które negatywnie wpływają na mikrobiom jelitowy i prowadzą do przyrostu masy ciała.

Według nich z menu powinna zniknąć także żywność przetworzona, ciasta, ciasteczka, pączki i krakersy.

Podsumowując, eksperci sugerują, aby panie starały się przygotowywać posiłki w domu, a nie kupować gotowe dania ze sklepu.

„Pozwoli to na urozmaicenie menu i dokładną kontrolę tego, co znajdzie się na talerzu” – podsumowuje Tami. /

Lubię to gdzie znajdziesz wiele innych przydatnych i interesujących lektur dla każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *