Dietetyk: Chcesz schudnąć? Zjedz to jedzenie

Jeśli chcesz skutecznie pozbyć się niechcianych kilogramów, warto włączyć coś do swojego menu. jest jednym z niewielu pożywnych pokarmów, które mogą pomóc w zapobieganiu przyrostowi masy ciała. Dietetyk Destiny Moody opowiada o tej nieoczekiwanej korzyści płynącej z fasoli w artykule „Jedz to, nie tamto!”

Moody zaleca regularne spożywanie fasoli, ponieważ jest ona bogata w błonnik, białko i wiele innych składników odżywczych. Ponadto, ponieważ produkt ten ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu, zdaniem eksperta pomaga normalizować ciśnienie krwi, zmniejsza ryzyko chorób serca, udaru mózgu i cukrzycy typu 2.

Zobacz więcej:

Rośliny strączkowe mogą i powinny być włączane do diety osób, ponieważ są bogate w magnez i witaminy z grupy B, które biorą udział w wytwarzaniu energii niezbędnej do aktywnego trybu życia i spalaniu kalorii.

Zdaniem Moody’ego Fasola jest doskonałym źródłem białka roślinnego, które pomaga zachować masę mięśniową podczas utraty wagi. Ponadto, zdaniem dietetyka, dania z fasoli na długo utrzymują uczucie sytości i pomagają walczyć z przejadaniem się. Wyjaśniła, że ​​tę jakość zapewnia rozpuszczalny błonnik zawarty w roślinach strączkowych.

Zobacz więcej:

Źródło bgnes

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *