Jeśli chcesz skutecznie pozbyć się niechcianych kilogramów, warto włączyć coś do swojego menu. jest jednym z niewielu pożywnych pokarmów, które mogą pomóc w zapobieganiu przyrostowi masy ciała. Dietetyk Destiny Moody opowiada o tej nieoczekiwanej korzyści płynącej z fasoli w artykule „Jedz to, nie tamto!”
Moody zaleca regularne spożywanie fasoli, ponieważ jest ona bogata w błonnik, białko i wiele innych składników odżywczych. Ponadto, ponieważ produkt ten ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu, zdaniem eksperta pomaga normalizować ciśnienie krwi, zmniejsza ryzyko chorób serca, udaru mózgu i cukrzycy typu 2.
Zobacz więcej:
Rośliny strączkowe mogą i powinny być włączane do diety osób, ponieważ są bogate w magnez i witaminy z grupy B, które biorą udział w wytwarzaniu energii niezbędnej do aktywnego trybu życia i spalaniu kalorii.
Zdaniem Moody’ego Fasola jest doskonałym źródłem białka roślinnego, które pomaga zachować masę mięśniową podczas utraty wagi. Ponadto, zdaniem dietetyka, dania z fasoli na długo utrzymują uczucie sytości i pomagają walczyć z przejadaniem się. Wyjaśniła, że tę jakość zapewnia rozpuszczalny błonnik zawarty w roślinach strączkowych.
Zobacz więcej:
Źródło bgnes