Zupa, która rozgrzewa nawet w najzimniejsze dni. Zawsze ją robię, gdy mam mało czasu

Zima nie odpuszcza, a towarzyszący jej mróz sprawia, że ​​nie mamy ochoty wystawiać nosa na zewnątrz. Ale kiedy już musisz wyjść, dobrze jest wrócić z myślą, że czeka na Ciebie pyszny posiłek. Idealnie mogłaby to być zupa rozgrzewająca. Z pewnością doskonale spełni swoją rolę.

Zdjęcie: Shutterstock.com/margouillat fot

Zima to czas, kiedy w kuchni szukamy przepisów na rozmaite zupy. Mają za zadanie rozgrzać nas po suchym spacerze i sprawić, że poczujemy się bardziej komfortowo. Zwykle gotujemy tylko tradycyjne potrawy, ale czasami musimy spróbować przygotować coś nowego. W tej sytuacji również może nam zabraknąć pomysłów. Wtedy przychodzimy Ci na ratunek i pokazujemy dania, o których nawet byś nie pomyślał.

Kremowa zupa porowa to jest dokładnie to. Wydaje się, że wszyscy o nim słyszeli, ale niewielu decyduje się na jego przygotowanie. Aby danie było bardziej aromatyczne, a smak pora bardziej wyraźny, zalecamy dodać większą jego ilość. Do składników można dodać także ząbki czosnku, co doda głębi smaku. Jeśli chodzi o przyprawy, nie ma sensu się ograniczać. W naszym przepisie nie ma ich zbyt wiele, ale polecamy dodać zioła prowansalskie lub szczyptę gałki muszkatołowej.

Zupa krem ​​z porów – przepis

Składniki

  • 1 l bulionu,
  • duży por,
  • 2 cebule,
  • 3 ziemniaki,
  • Pietruszka,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej.

Przygotowanie

  • Obierz i drobno posiekaj cebulę. Na patelni rozgrzej olej i gdy będzie gorący, dodaj cebulę. Smaż warzywa na złoty kolor.
  • Jasną część pora przekrój wzdłuż, dokładnie opłucz pod zimną wodą i pokrój w półkola. Do cebuli dodajemy warzywa i smażymy kilka sekund.
  • Do garnka wlać bulion, lekko zagotować i dodać podsmażone warzywa. Gotuj wszystko, aż pory będą miękkie.
  • Następnie zmiksuj wszystko na gładki krem. Na koniec doprawiamy danie solą i pieprzem oraz posypujemy świeżą natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Smacznego!

Redakcja Pasja w Tobie.

Powiązane artykuły:

Dodałam ten składnik do placków ziemniaczanych. Od teraz wszyscy pytają o ten przepis

Stosuję zasadę 3:2:1 i ciasto kruche zawsze wychodzi idealnie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *