Zjedz obiad, patrząc na Ziemię z kosmosu: gdzie i jak będzie można zarezerwować to przeżycie

Posiłek w kosmosie, patrząc na Ziemię, jest teraz możliwy: co musisz wiedzieć o doświadczeniu, którego każdy chciałby doświadczyć.

Cieszenie się gwiaździstym obiadem nie tylko w sensie metaforycznym, ale także literackim jest dziś wreszcie możliwe! Rasmus Munk z Alchemika w Kopenhadze (dwie gwiazdki Michelin i piąte miejsce na liście 50 najlepszych restauracji świata) swoją zawsze oryginalną i prowokacyjną kuchnię wyniesie daleko poza ziemskie granice.

W rzeczywistości, sprawi, że jedzenie w kosmosie po raz pierwszy stanie się rzeczywistością. Pomysł opracowany we współpracy z SpaceVipprywatne biuro podróży kosmicznych.

Wyjątkowe doznania kulinarne, które każdy powinien mieć. Cena jednak, jak łatwo się domyślić, nie jest dla każdego. Oto jest co musisz wiedzieć o tej niezwykłej inicjatywie.

Zjedz obiad, patrząc na Ziemię z kosmosu: wszystko, co musisz wiedzieć o inicjatywie

Szef kuchni Rasmus Munk z Alchemist w Kopenhadzewe współpracy z prywatnym biurem podróży SpaceVip z którym z kolei współpracuje Perspektywa kosmicznatwórca statku kosmicznego Neptune, kapsuły ciśnieniowej wyposażonej we wszystkie wygody i napędzanej balonem kosmicznym o niemal zerowej emisji, który umożliwia obserwację Ziemi z wysokości 30 tys. stóp, już niedługo przeniesie swój pomysł na gotowanie w kosmos.

Sam Munk ogłosił to bezpośrednio na swoim profilu na Instagramie. Tutaj szef kuchni wyjaśnił również, jak będzie działać to niesamowite doświadczenie gastronomiczne. „Odkrywcy wzniosą się na wysokość 30 000 stóp nad poziomem morza, gdzie zjedzą obiad, obserwując wschód słońca nad krzywizną Ziemi„.

Lot potrwa sześć godzin, a start nastąpi z Kennedy Space Center na Florydzie. Aby wziąć udział w pierwszej kolacji w kosmosie, nie trzeba nosić skafandra kosmicznego ani przygotowywać się do ukierunkowanych ćwiczeń. Po prostu usiądź wygodnie i ciesz się jazdą, obserwując Ziemię o wschodzie słońca i ciesz się wyjątkowym na świecie menu. Pod koniec doświadczenia wylądujesz miękko w oceanie.

Na razie nie jest znanych zbyt wiele innych szczegółów na ten temat. Jednakże, prawdopodobne jest, że menu zostało zaprojektowane i dostosowane do potrzeb i gustów klientów. Każdy, kto zastanawia się, ile ogólnie kosztuje udział w takim doświadczeniu, będzie zainteresowany tą informacją cena jest również zdecydowanie gwiazdowa. Właściwie, chodźmy 500 tysięcy euro na pasażera. Jednak, jak wspomina szef kuchni Alchemika: „dochód z wyprawy zostanie przekazany fundacji Space Prize Foundation, wspierającej promocję równości płci w nauce i technologii„.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *