Zdrowy ser, który po powrocie do Mercadony wyzwala szaleństwo: z „dobrymi tłuszczami” i niską zawartością soli

Powiązane wiadomości

Ten znienawidzony w Hiszpanii: coś mniejszego niż 20% przyznaje, że tego nie podejmuje ponieważ nie podoba im się jej smak, a kolejne 19% nie spożywa jej, ponieważ martwią się jej zawartością w tłuszczu lub cholesterolu, zgodnie z wersją przygotowaną przez Interprofessional Dairy (INLAC). Nawet biorąc pod uwagę te produkty, według najnowszych danych w Hiszpanii spożywa się średnio 7,49 kilograma tego produktu rocznie.

W ciągu ostatnich dwóch lat spożycie sera wzrosło o 37%. ser peklowany ulubieniec Hiszpanów w średnim wieku. Młodzi ludzie natomiast wybierają najświeższe sery. Wszyscy wolą kupuj je w supermarketach (74%). To wyjaśniałoby, dlaczego kawałki sera nie przestały rosnąć. W Mercadona znajdziemy niekwestionowaną odmianę, od , jednej z gwiazd Hacendado, po inne bardziej miękkie jak .

Pomiędzy nimi zakres możliwości jest niemal nieskończony i jest wielu, którzy będą teraz świętować powrót jednej z najbardziej pożądanych przekąsek świata smakosze i fani pieczenia. Rozmawiamy o Hodowlowy ser mascarpone, jeden z produktów polecanych przez sieć do przygotowania deserów ze względu na „miękką i kremową” konsystencję. Błędem byłoby jednak sprowadzanie tego przysmaku wyłącznie do tradycyjnego tiramisu, nie tylko ze względu na jego uniwersalność.

Mercadona teraz nam to daje dwie możliwości rozkoszowania się tym serem. Z jednej strony 250-gramowe opakowanie kosztuje 2,55 euro, a z drugiej 500-gramowe opakowanie kosztuje 4,40 euro. Na liście składników jest wykonany z pasteryzowana śmietanka pochodząca od hiszpańskich krów i kwas cytrynowy w celu skorygowania kwasowości. Produkuje go firma Quesería Lafuente z siedzibą w kantabryjskim mieście Heras, która odpowiada za jego produkcję i zaleca przechowywanie w temperaturze od 0 do 8 stopni.

Ser Hacendado Mascarpone jest uważany za dobry proces, ponieważ jest z niego wytwarzany krowie mleko i śmietanka. Na etykietach znajdują się informacje o wartościach odżywczych na 100 gramów produktu, w tym łącznie 495 kalorii i 50 gramów tłuszczuz czego 37 gramów stanowią tłuszcze nasycone, odpowiedzialne za jego konsystencję i działanie sycące. W tym miejscu warto pamiętać, że nie należy odradzać stosowania tego typu lipidów, jeśli pochodzą one z produktów mlecznych, a dowody mówią nawet, że przyjmowane z umiarem.

Kontynuując listę składników odżywczych, Mercadona mascarpone dostarcza 5,3 grama węglowodanów, z czego 5,1 grama to naturalnie występujące cukry, co również podkreśla jego 6 gramów białka dobrej jakości, z. Wreszcie potwierdzają, że tak o niskiej zawartości soli, przy założeniu, że tylko 0,11 grama jego składu. Jest również bogaty w witaminę C, witaminy z grupy B i minerały, takie jak potas, fosfor i oczywiście wapń.

Czy to się klei? Kalorie

Ten ser określany jako twaróg jest bardzo podobny do jogurtu. Dlatego po dodaniu jest delikatnie podgrzewany i pozostawiany do zgęstnienia, dlatego jest szczególnie delikatny i zaleca się spożywać go na świeżo, gdyż łatwo się psuje. Jedyne „ale”, które moglibyśmy umieścić, to to, że chodzi o to wysokokaloryczne jedzenie których nie powinniśmy nadużywać, sięgając blisko 500 kalorii na 100 gramów produktu i 50% tłuszczu.

Jak wziąć mascarpone

Mascarpone to jeden z typowych serów północnych Włoch. W sumie w kraju istnieje ponad 450 odmian serów i ponad 2500 ich interpretacji, prawdziwy raj. W tym przypadku pochodzi z regionu Lombardii i posiada specjalną etykietę, która go wyróżnia Tradycyjny regionalny produkt spożywczy datowane na XVII wiek w Abbiategrasso i Lodi. Choć jest to żywność podobna konsystencją do serka śmietankowego, to gdybyśmy stali się bardziej wyrafinowani, nie byłby to nawet ser, ale raczej wynik dodania kultur bakterii do śmietanki wydobytej z mleka, z którego jest wytwarzany .

O jednym z magicznych słów dotyczących mascarpone wspominaliśmy już wcześniej: tiramisu. Włoski deser, który pojawia się w menu restauracji na całym świecie, w wersji składającej się z kawy, biszkoptu, cukru, kakao i likieru. Amaretto. Jednak w Cocinillas wyszli poza klasykę i podkreślili, oprócz: inne pikantne przetwory tak jak się je słyszy.

Śledź tematy, które Cię interesują

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *