Zachowaj ostrożność podczas przygotowywania bucatini all’amatriciana: jakie są najczęstsze „błędy”, których należy unikać za wszelką cenę

Poznaj przepis i najczęstsze błędy w przygotowaniu bucatini all’amatriciana. Dzięki temu szczegółowemu przewodnikowi zrobisz ogromne wrażenie.

Pasta all’amatriciana to kultowe danie włoskiej tradycji a dokładniej miasta Amatrice w Lacjum. To danie, które potrafi podkreślić autentyczne smaki tradycji. Podstawą tego przepisu jest bekon, sos pomidorowy i pecorino romano. Chociaż jest to świetny klasyk, istnieją pewne środki ostrożności, których należy przestrzegać, aby uzyskać naprawdę wyjątkowy wynik. Rzeczywiście Przygotowując to danie, popełniamy kilka typowych błędów zachwycający.

Odkryj przepis krok po kroku przygotować bucatini all’amatriciana, a także odkryć rady szefów kuchni za bardzo dobry wynik.

Bucatini all’amatriciana: przepis i błędy, których należy unikać

Oto wszystko, czego potrzebujesz, aby je przygotować Pyszne bucatini all’amatriciana. Ponadto, unikanie pewnych typowych błędów i podążając za I rady szefów kuchni dostaniesz niesamowity wynik.

Składniki na 4 osoby:

  • 320 g bucatini
  • 120 g boczku pokrojonego w paski
  • 1 ząbek gotowanego czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 40 pomidorków koktajlowych
  • 1 papryczka chili
  • Tarte pecorino do smaku
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do smaku
  • Sól dla smaku

Metoda:

  1. Przygotowanie sosu: na rozgrzanej patelni podsmaż posiekany czosnek i liście laurowe. Następnie dodajemy boczek i smażymy, aż będzie ładny i chrupiący. Następnie wlać pomidorki koktajlowe, pokrojone na ćwiartki. Rozgnieć pomidory widelcem, dodaj także papryczkę chili, sól i gotuj, aż całkowicie się ugotują.
  2. Gotowanie bucatini: ugotuj bucatini w dużej ilości wrzącej, osolonej wody, postępując zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie usuń czosnek z patelni i liść laurowy.
  3. Przyprawianie i kremowanie: następnie odcedzamy makaron i dodajemy go na patelnię z sosem. Następnie zdejmij z ognia i wymieszaj wszystko z tartym pecorino romano. Następnie podawaj bucatini, posypując je odrobiną pecorino.

Notatka:

  • Unikaj gotowego przecieru pomidorowego, wędzonej pancetty lub cebuli, aby uzyskać autentyczny smak.
  • Zadbaj o to, aby boczek nie był pokrojony w kostkę, ale w cienkie paski, aby był ładny i chrupiący.
  • Używać trochę olejuponieważ boczek wydzieli już wystarczającą ilość tłuszczu, aby makaron był kremowy i pyszny.
  • Zwróć także uwagę na ilość solibiorąc pod uwagę, że boczek i pecorino są już w stanie nadać potrawie odpowiedni smak.

Oto talerz autentycznego i pysznego bucatini all’amatriciana, gotowy. Stosując się do tego przepisu i tych wskazówek, Twoje bucatini będą jeszcze smaczniejsze i lepsze. Próbować!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *