Domowe jedzenie z reguły jest zawsze bardziej pożądane niż kupowane w sklepie czy nawet podawane w restauracjach. Takie jedzenie emanuje ciepłem, troską i komfortem.
Jednak współczesny rytm życia nie zawsze pozwala nam spędzać godziny w kuchni. Mamy tak dużo do zrobienia, że jedzenie często schodzi na dalszy plan, więc jemy, co możemy.
Jeśli często Ci się to zdarza, a jednocześnie chcesz włączyć do swojej diety domowe dania, przyjrzyj się bliżej przepisowi na leniwe chaczapuri na patelni, które od teraz zaprezentują.
Na początek zaczniemy od tego, czym jest ten cud zwany chaczapuri. To narodowe gruzińskie danie z ciasta, przypominające serową pitę. Przygotowuje się je zamknięte lub półotwarte…w zasadzie jak nasze purlenki.
Przygotowanie tego dania zajmie nie więcej niż 10 minut, ale Ty i Twoja rodzina będziecie lizać palce, gdy go spróbujecie.
Wiedz, że leniwe chaczapuri będzie idealną opcją na urozmaicenie śniadania. A bonusem jest to, że chaczapuri można spożywać samodzielnie, jako dodatek do głównego posiłku lub przekąskę.