Nadziewane to popularna przekąska, której początki sięgają starożytnego Rzymu. Jajka gotuje się, następnie miesza z różnymi sosami, przyprawami i podaje podczas najważniejszych świąt.
Produkty potrzebne do jajek faszerowanych:
6 dużych jaj
1 awokado
2 łyżki stołowe. świeżo wyciśnięty sok z limonki
1 łyżka. siekany szczypiorek
1 łyżeczka czosnek w proszku
sól i czerń – do smaku
w razie potrzeby smażone kawałki bekonu
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka, ale gotuj je na twardo. Aby to zrobić, musisz gotować je w gorącej wodzie przez około 10 do 12 minut.
Przełożyć do miski z lodem i ostudzić przed obieraniem. Jajka przekrój na pół.
Oddzielić żółtko od ugotowanego białka.
Żółtka wymieszaj z awokado. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i sokiem z limonki. W razie potrzeby do kremowej mieszanki można dodać posiekany szczypiorek.
Powstałą mieszanką napełnij ugotowane połówki jajek. Do jajek można dodać podsmażone kawałki boczku.
Ciesz się posiłkiem!