Wspaniała przystawka: Jajka faszerowane kremem z awokado

Nadziewane to popularna przekąska, której początki sięgają starożytnego Rzymu. Jajka gotuje się, następnie miesza z różnymi sosami, przyprawami i podaje podczas najważniejszych świąt.

Produkty potrzebne do jajek faszerowanych:

6 dużych jaj

1 awokado

2 łyżki stołowe. świeżo wyciśnięty sok z limonki

1 łyżka. siekany szczypiorek

1 łyżeczka czosnek w proszku

sól i czerń – do smaku

w razie potrzeby smażone kawałki bekonu

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Ugotuj jajka, ale gotuj je na twardo. Aby to zrobić, musisz gotować je w gorącej wodzie przez około 10 do 12 minut.

Przełożyć do miski z lodem i ostudzić przed obieraniem. Jajka przekrój na pół.

Oddzielić żółtko od ugotowanego białka.

Żółtka wymieszaj z awokado. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem w proszku i sokiem z limonki. W razie potrzeby do kremowej mieszanki można dodać posiekany szczypiorek.

Powstałą mieszanką napełnij ugotowane połówki jajek. Do jajek można dodać podsmażone kawałki boczku.

Ciesz się posiłkiem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *