Sylwestrowe smakołyki gotowe w mgnieniu oka: przygotuj pięć tanich, ale smacznych dań

W tym dniu po prostu nie może zabraknąć kanapek i małych prostych przekąsek. Dlatego właśnie te bary są bardzo popularną i jednocześnie niedrogą opcją na spędzenie sylwestra. Najpierw przygotuj ciasto z 350 gramów mąki, 250 gramów zestalonego tłuszczu, 2 łyżek bitej śmietany i 2 szklanek tradycyjnego niesmakowego smarowidła. Jeśli jednak chcesz znacznie przyspieszyć ten proces, możesz użyć również wcześniej przygotowanego ciasta francuskiego. Ciasto rozwałkować i pokroić w słupki. Układamy je na papierze do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Następnie posypać kminkiem lub makiem i wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Źródło: YouTube

Pyszny krem ​​rozmarynowy

Bułki z różnymi smarowidłami to w skrócie duch każdego prawdziwego Sylwestra. Przygotuj 10 suszonych pomidorów. Włóż je do ciepłej wody na 10 minut. Gdy będą już ładnie miękkie, drobno je posiekaj. Następnie weź 120 gramów margaryny i taką samą ilość koziego sera. Wymieszaj i dodaj pokrojone pomidory. Rozmaryn drobno posiekać i dodać do pasty. Dopraw solą i pieprzem i gotowe.

Humus

Hummus cieszy się coraz większą popularnością jako pasta do smarowania, dlatego nie może go zabraknąć na sylwestrowej imprezie. Najpierw wymieszaj 250 gramów ciecierzycy z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, 1 łyżką tahini i 3 ząbkami czosnku. Mieszaj, aż będzie gładka. Powstałą pastę dopraw solą, pieprzem, pieprzem cayenne i łyżeczką mielonego pieprzu. Na koniec skrop oliwą i udekoruj natką pietruszki.

Pasta z homara bez homara

Zacznij od drobnego pokrojenia cebuli. Włożyć do miski i zaparzyć wrzącą wodą. Następnie odcedź i przełóż do miski. Następnie weź puszkę śledzia lub makreli marynowanych w sosie pomidorowym. Rozgnieć makrelę lub śledź widelcem, aż uzyskają papkowatą konsystencję. Wyciśnij mandarynkę do mieszanki i dodaj 150 gramów majonezu. Wyciśnij połowę cytryny i wymieszaj. Następnie wystarczy dodać sól i pieprz do smaku.

Marynowana mozzarella

Kup 2 opakowania dobrej jakości mozzarelli i pokrój ją w plasterki. Ułóż plastry na talerzu. Teraz posmaruj je wszystkie równomiernie kwaśną śmietaną. Weź jedną cytrynę i zetrzyj skórkę. Skrop plasterki mozzarelli oliwą z oliwek, odrobiną soku z cytryny i posyp odrobiną skórki z cytryny. Weź jedną papryczkę chili, usuń nasiona i pokrój ją w cienkie plasterki. Udekoruj nimi swój talerz. Teraz wystarczy tylko doprawić solą i pieprzem, pokroić bagietkę i gotowe.

Powiązane artykuły

Źródła: Fresh.iprima.cz, www.toprecepty.cz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *