Jedzenie w sklepach drożeje i ludzie z trudem wiążą koniec z końcem, ale to nie znaczy, że trzeba rezygnować z pysznych posiłków. Jeśli potrzebujesz więcej kebaba lub innego dania, a nie masz go dość, dzisiaj zdradzamy Ci trik, który zadowoli oszczędne gospodynie domowe.
Zobacz więcej:
Wszyscy wiedzą, że do mięsa mielonego można dodać tarte ziemniaki lub wodę, my jednak proponujemy Wam inny, tani składnik, który obecnie większość gospodyń domowych ma go w domu. Sekret tkwi w płatkach owsianych.
Przed dodaniem go do mięsa mielonego należy go namoczyć w wodzie na 10 minut, a następnie dobrze rozdrobnić.
Na 300 gramów mięsa mielonego stosuje się jedną szklankę zmielonych płatków owsianych. Następnie dodajemy startą cebulę, jajko, kilka ząbków czosnku i łyżkę kaszy manny. Mieszankę miesza się i dodaje do mielonego mięsa. Uformuj klopsiki lub kebaby, a będziesz zaskoczony wspaniałym smakiem.