Świetny przepis na domowe masło

Kto odrzuciłby kawałek masła i? Jeśli i Ty jesteś fanem tego typu przekąsek, to ten przepis na domowe masło jest właśnie dla Ciebie.

Produkty potrzebne do domowego masła:

1 ½ szklanki świeżego mleka

1 szklanka oleju

jedno żółtko

1 łyżeczka sok cytrynowy

½ łyżeczki sól

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Podgrzej mleko do temperatury około 40 stopni Celsjusza. Schłodź miskę w zamrażarce, aż będzie lodowata. Dodajemy olej i żółtko, następnie ubijamy mikserem na najwyższych obrotach.

Stopniowo dodawaj mleko i ubijaj jeszcze przez około dwie minuty.

Gdy mleko i żółtko zostaną całkowicie wymieszane, dodać sok z cytryny i ubijać, aż masło zgęstnieje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *