Spróbuj: Świąteczne ciasto Keto

Wszyscy uwielbiamy Święta Bożego Narodzenia, które oprócz domowego komfortu przynoszą nam niekończące się smakołyki w gronie przyjaciół i rodziny.

Mówią, że styczeń to najbardziej przygnębiający miesiąc w roku, ponieważ brakuje nam pieniędzy, a za to przybieramy na wadze. To keto świąteczne ciasto nie wzbogaci Cię, ale pomoże zachować szczupłą talię.

Składniki na świąteczne ciasto Keto:

Na bazę czekoladową:

½ łyżeczki migdały

½ łyżeczki mąka kokosowa

⅓ łyżeczki niesłodzonego proszku kakaowego

½ łyżeczki czysty ekstrakt z

8 łyżek masło niesolone

⅛ łyżeczki sól

Na nadzienie kremem orzechowym:

1 łyżeczka kwaśna śmietana

1 łyżeczka waniliowa stewia w płynie

1 łyżeczka ekstrakt waniliowy

450 g serka śmietankowego

½ łyżeczki płynny karmel ze stewią

1,5 szklanki posiekanych orzechów pekan

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Na bazę czekoladową:

Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i mieszaj, aż masa będzie gładka.

Rozłóż mieszaninę równomiernie w odpowiednim naczyniu na ciasto

Nadzienie kremowe z orzechów pekan

W dużej misce wymieszaj śmietankę ze stewią waniliową i ekstraktem waniliowym. Ubijaj mikserem elektrycznym, aż utworzą się sztywne szczyty.

W drugiej misce wymieszaj serek śmietankowy o temperaturze pokojowej z karmelową stewią i szczyptą soli. Ubijaj, aż masa będzie gładka i kremowa.

Do ubitej śmietany dodać masę serową i wymieszać do połączenia. Dodaj 1 szklankę posiekanych orzechów pekan.

Rozprowadź mieszaninę na cieście ciasta. Posyp ciasto pozostałymi orzechami pekan. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 6-8 godzin lub przez noc, aby uzyskać najlepsze rezultaty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *