Smak sałatki stanie się wielokrotnie ciekawszy: co dodać do Oliviera, aby stała się daniem restauracyjnym

Smak sałatki stanie się wielokrotnie ciekawszy: co dodać do Oliviera, aby stała się daniem restauracyjnym

Powiedzieliśmy Ci, jak ułatwić czyszczenie. Teraz dzielimy się wskazówkami, jak przygotować dla wielu tradycyjne danie noworoczne – Olivier.

Ogólnie rzecz biorąc, ta sałatka ma prosty smak. Można jednak wprowadzić zmiany w klasycznym przepisie, zmieniając go w ten sposób nie do poznania. Powiemy Ci, co możesz dodać.

Jeśli masz dość zwykłego smaku tradycyjnej sałatki, możesz bezpiecznie eksperymentować. Na przykład zastąp lub dodaj niektóre składniki sałatki. Jeśli uda Ci się to zrobić, danie z pewnością będzie błyszczeć nowymi kolorami.

Możesz na przykład zastąpić zwykłą kiełbasę gotowanym mięsem – będzie nie tylko smaczniejsza, ale i zdrowsza. Jeszcze ciekawszym posunięciem jest wykorzystanie ryb. Świetnie nadają się do tego pstrąg czy biała ryba morska. Wybierz ten, którego smak Ci odpowiada, a także powinien być na tyle jasny, aby nie został „zagłuszony” przez inne składniki.

Wybrane ryby oczyszczamy z ości. Wrzucamy do garnka z wrzącą wodą i gotujemy w osolonej wodzie nie dłużej niż 15 minut. Następnie pozostaje tylko schłodzić rybę i podzielić ją na kawałki.

Można dodać także inne nietypowe składniki. Dobrym rozwiązaniem byłoby np. dodanie fioletu zamiast zwykłej straty. Do listy składników można dodać także twardy ser – wystarczy go zetrzeć lub pokroić w kostkę.

Ale jeśli chcesz, aby danie było zdrowsze, lepiej upiec marchewkę i ziemniaki niż gotować je w wodzie. Lub całkowicie zrezygnuj z Oliviera na rzecz innych przekąsek. Podzieliliśmy się wspaniałym przepisem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *