Smaczniejszej bułki „Stephanie” z piwem nie jedliście




Zdjęcie: iStock/Gulliwer

to klasyczne danie, którym możesz powitać swoich gości jak dobra gospodyni, mając pewność, że wszyscy będą zadowoleni.

Niezbędne produkty do bułki „Stephanie” z piwem:

1 kg wieprzowiny + 500 g mielonej wołowiny

2 jajka

pieprz

kminek

1 cebula

5 łyżek bułka tarta

50ml piwa

4 blanszowane marchewki

4 pikle

4 jajka na twardo

O pieczeniu

bułka tarta

piwo – 50 ml + woda (w równych częściach)

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Mięso mielone wymieszać z przyprawami i rozłożyć na folii aluminiowej. Ułożyć jajka na twardo, marchewkę pokrojoną w słupki i ogórki.

Zwiń i przełóż na blachę. Posypać bułką tartą i zalać wodą z piwem.

Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Ser jest gotowy i wraca na kolejne 10 minut do pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *