Zdjęcie: iStock/Gulliwer
to klasyczne danie, którym możesz powitać swoich gości jak dobra gospodyni, mając pewność, że wszyscy będą zadowoleni.
Niezbędne produkty do bułki „Stephanie” z piwem:
1 kg wieprzowiny + 500 g mielonej wołowiny
2 jajka
pieprz
kminek
1 cebula
5 łyżek bułka tarta
50ml piwa
4 blanszowane marchewki
4 pikle
4 jajka na twardo
O pieczeniu
bułka tarta
piwo – 50 ml + woda (w równych częściach)
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i rozłożyć na folii aluminiowej. Ułożyć jajka na twardo, marchewkę pokrojoną w słupki i ogórki.
Zwiń i przełóż na blachę. Posypać bułką tartą i zalać wodą z piwem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Ser jest gotowy i wraca na kolejne 10 minut do pieczenia.