Choć sezon na szproty i piwo już oficjalnie dobiegł końca, smażona ryba pozostaje całorocznym klasykiem, przysmakiem na stole, dostarczającym cennych dla zdrowia tłuszczów i minerałów.
Smażona ryba jest smaczna i aromatyczna, jednak jej przygotowanie często staje się dla gospodyń przykrym przeżyciem.
Zaczynając od czyszczenia surowej ryby, poprzez zapobieganie przywieraniu patelni podczas smażenia ryb, a skończywszy na myciu naczyń i usuwaniu nieprzyjemnego zapachu, który powstał podczas gotowania ryby, nie jest zaskakujące, że wielu gospodarzy woli zrezygnować z zdrowe jedzenie na talerzu, ale oszczędź sobie tej przygody.
Smażyć rybę i patelnię z powłoką nieprzywierającą?
Oto jak Doświadczeni mistrzowie przyrządzania smażonej ryby dzielili się z nami swoimi sprytnymi trikami, dzięki którym po smażeniu ryby nie skończy się na zniszczonej patelni, ale żeby się do niej przykleiła, rozpadła i nie miała chrupiącej skórki.
Często się to zdarza, gdy nie masz doświadczenia lub nie znasz małych sekretów wielkich mistrzów.