Odkryj tłusty sznycel z wykwintnej restauracji Nobelhart & Schmutzig: taki sznycel znajdziesz tylko w Berlinie.
Berlińska restauracja Nobelhart & Schmutzigprawdziwy klejnot gastronomii, oferuje nam od stycznia do lutego, a naprawdę chwytający za serce przepiszarówno pod względem przygotowania, jak i ceny. Począwszy od przewartościowania typowej kuchni niemieckiej, restauracji tej udało się podnieść powszechny odbiór, doprowadzając ją do niesamowitego poziomu haute cuisine.
Wśród jego najbardziej kultowych i niezwykłych dziełznajdziemy od stycznia do lutego 2024 r tłusty kotlet. Przygotowanie jest naprawdę szczególne i cena jest dość wysoka na kotleta, ale smak naprawdę zapowiada się niesamowicie.
Odkryj zapierający dech w piersiach przepis na to restauracyjne danie Nobelharta i Schmutziga. Spróbuj też tłustego sznycla, prawdziwego hymnu na cześć niemieckiej tradycji kulinarnej, który mruga do nowoczesności.
Tłusty sznycel od Nobelhart & Schmutzig: wyjątkowe przeżycie, którego trzeba spróbować
Jaka jest specyfika tego przepisu i czym różni się od klasycznego niemieckiego kotleta? To jest kawałek nogi wieprzowej niemieckiej firmy rolniczej Erdhof Seewalde. Ta świnia jest przetwarzana w szczególny i niepowtarzalny sposób: zasadniczo przychodzi zawieszony na okres 4 tygodni. Poprzez ten proces dojrzewania mięso osiąga a naprawdę niesamowita jakośćdzięki równieżwysoka zawartość tłuszczu. Dzięki temu finalny smak będzie pyszny i aromatyczny.
Jeśli chodzi o samo przygotowanie, proces jest klasyczny. Ponieważ główny składnik wyjściowy jest najwyższej jakości, nie potrzeba dużo. Kotlet ten przygotowuje się poprzez lekkie spłaszczenie mięsa, a następnie panierowanie go chlebem ze słynnej fabryki chleba Domberger Brot-Werk.
Następnie ten pyszny, tłusty kotlet podawany jest z: Domowy Majonez I przygotowane ze słoniny wieprzowej. To wtedy przychodzi doprawiony sokiem Avaa verjuicesok z „surowe winogrona”, lub te winogrona, które pozostają na gałęziach winnicy, ponieważ jeszcze nie dojrzałe. Sok ten nadaje wyjątkową nutę kwasowości, która kontrastuje z bogactwem smaku kotleta.
Ale teraz dochodzimy do kolejnego ważny szczegół: cena. Ten tłusty kotlet będzie dostępny przez krótki okres w roku można delektować się po cenie 43,00 € za porcję (zawiera podatek VAT 19%). Ponieważ jest to kotlet, może wydawać się to wysokim kosztem, ale jakość składników i staranność przygotowania w pełni uzasadniają tę cenę. To jest w cenie dołączony także iWoda filtrowana przez Britęzarówno musujące, jak i naturalne, zgodnie z Twoimi upodobaniami.
Oczywiście oprócz tego szczególnego i wyrafinowanego dania, restauracja Nobelharta i Schmutziga oferuje różnorodne dania z dbałością o najdrobniejsze szczegółydla’pełne doznania kulinarne i szalony. Możesz wybierać według swoich potrzeb i upodobań!