Dziś przedstawiamy Wam bardzo ciekawy i łatwy przepis na krem z cukinii i boczku, który wprawi w zachwyt Waszych gości i rodzinę.
Składniki na Zupę Krem Z Dyni i Boczku:
1 łyżka. masło
2 ząbki posiekanego czosnku
1 duża cebula, pokrojona w kostkę
3 łodygi selera, pokrojone w plasterki
2 średnie cukinie, pokrojone w plasterki
2 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w cienkie plasterki
4 godziny bulion z kurczaka
Dodatkowo:
4 paski, podsmażony i pokruszony boczek
1 łyżeczka jogurt
1/4 łyżeczki tarty parmezan – do dekoracji
sól dla smaku
czarny pieprz – do smaku
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Rozpuść masło w odpowiednim rondlu na średnim ogniu. Dodać czosnek, cebulę i seler, następnie dusić przez 3-4 minuty, aż warzywa zaczną mięknąć.
Dodać cukinię, ziemniaki, bulion i zagotować. Gdy się zagotuje, przykryj i zmniejsz ogień do małego.
Gotujemy naszą zupę-krem przez 20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Próbujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zmiksuj na gładkie i kremowe puree, a następnie wymieszaj zupę-krem ziemniaczany z jogurtem.
Zupę-krem z cukinii i ziemniaków podajemy na gorąco, posypaną kruszonym boczkiem i odrobiną parmezanu!