Ponieważ zrobiłem syrop na kaszel w domu, nie potrzebuję już apteki: zajmuje to 5 minut i jest bardzo wydajne

Dowiedz się, jak przygotować syrop na kaszel w domu: wystarczy kilka składników i kilka minut, aby uzyskać skuteczny naturalny środek.

Kiedy dokucza nam kaszel i ból gardła, często zmuszeni jesteśmy sięgać po środki farmakologiczne, nawet inwazyjne, ale w rzeczywistości tego typu dolegliwości można również bardzo dobrze wyleczyć naturalnymi, domowymi sposobami. W przeciwieństwie do leków czy syropów z apteki, to syrop na kaszel które proponujemy jest bardzo szybkie w przygotowaniu, ekonomiczny i przede wszystkim skuteczny na wyżej wymienione i ból gardła. Jeśli szukasz alternatywy dla leków, ten domowy syrop na kaszel jest właśnie dla Ciebie. Wszystko, czego potrzebujesz, to cytryna, trochę imbiru i trochę miodu, aby uzyskać bardzo silne lekarstwo.

Odkryj przepis krok po kroku zrobić syrop na kaszel w domu. To lekarstwo jest naprawdę skuteczne i łagodzi kaszel i ból gardła, a także jest naprawdę dobre.

Domowy syrop na kaszel: tylko cytryna, imbir i miód

Jeśli chodzi o zdrowie trzeba wybrać przede wszystkim trochę jakość i świeże składniki. Oto wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania tego niesamowitego dania syrop na kaszel. Ale jakie są zalety tych składników proste, ale wyjątkowe? The ożywić ma właściwości przeciwzapalne i obkurczająceIdealny przy bólach gardła, bólach głowy, bólach menstruacyjnych i nudnościach. The Miódjest zatem równie skuteczny dzięki swojemu właściwości uspokajające. I wreszcie cytrynowy I bogaty w witaminę C i pomaga łagodzić objawy przeziębienia, wspieranie układu odpornościowego.

Składniki na 4 osoby:

  • 1 nietraktowana organiczna cytryna
  • 1 sztuka świeżego korzenia imbiru – około 4cm
  • Kilka łyżek organicznego miodu (dziki kwiat, akacja, eukaliptus)
  • 1 nowy szklany słoik

metoda

  1. Przygotowanie cytryny i imbiru: Najpierw obierz i pokrój imbir. Cytrynę umyć i osuszyć, pokroić w plasterki.
  2. Nakładanie warstw: następnie otwórz wysterylizowany szklany słoik i umieść w nim naprzemiennie plasterki cytryny i imbiru. Postępuj aż do napełnienia. W tym momencie zalej wszystko miodem. Czasami zdarza się, że miód krystalizuje, w tym przypadku wystarczy włożyć go na kilka sekund do kuchenki mikrofalowej.
  3. Faza odpoczynku: w tym momencie szczelnie zamknij słoik i odstaw wszystko na kilka godzin w temperaturze pokojowej.

Ten skuteczny środek można bezpiecznie przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Ilekroć chcesz go spożyć, należy go trzymać z dala od lodówki i spożywać w temperaturze pokojowej, po wstrząśnięciu słoikiem. Można go spożywać samodzielnie lub dodając do wrzącej herbaty ziołowej. Zalecana dzienna porcja to 2 łyżeczki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *