Pokusa nie do odparcia: Krem karmelowy z rogalikami w tortownicy

to ulubiony deser wielu osób, a dzięki temu przepisowi, do którego dodano również rogaliki, jest to nie tylko deser, ale prawdziwa kulinarna rozkosz.

Niezbędne produkty do kremu karmelowego z rogalikami:

Na karmel:

1 szklanka wody z cukrem

1 łyżka wody

Do kremu:

6 jaj

1 litr świeżego mleka

1 opakowanie wanilii

1 łyżeczka cukier

1 opakowanie mini rogalików

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Do tortownicy wsyp cukier i wodę i podgrzewaj, aż uzyskasz złoty karmel. Wlać mieszaninę do formy na ciasto.

Na krem ​​karmelowy:

Jajka wymieszać z cukrem i stopniowo dodawać świeże mleko i wanilię.

Tą mieszanką wylewamy rogaliki, które umieściliśmy w tortownicy. Pozwalamy im się namoczyć.

Kremowo-karmel pieczemy w temperaturze 150 stopni, aż będzie normalnie upieczony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *