Oto 3 błędy, których nie należy popełniać przygotowując biszkopt: tylko w ten sposób wyjdzie on idealny

Jeśli chcesz uzyskać idealny biszkopt, musisz uważać, aby nie popełnić tych błędów: w ten sposób wyjdzie idealny.

The Biszkopt jest niezbędny do przygotowania wielu deserów. Jest jednym z fundamentów wypieku ciast i ciast klasycznych. Jednak nie zawsze możliwe jest uzyskanie miękkiego i wysokiego biszkoptu, ponieważ wiele osób popełnia pewne typowe błędy.

Oprócz znalezienia odpowiedniego przepisu, w rzeczywistości należy unikać pewnych błędów które zagrażają powodzeniu tego preparatu. Zanim zobaczysz przepis na jego przygotowanie, przyjrzyjmy się, jakie błędy są często popełniane.

Błędy, które zagrażają biszkoptowi: oto 3

Jak już powiedzieliśmy, chodźmy teraz i zobaczmy jakie są najczęstsze błędy popełniane podczas przygotowywania biszkoptu:

  • Za mało ubijania jajek: wiele osób błędnie myśli, że kiedy ubijają jajka z cukrem przez 5 minut, aż się spienią, myślą, że je ubijali, ale w rzeczywistości tak nie jest. Po dodaniu pozostałych składników, niewielka ilość powietrza, która została dodana zbyt krótko, będzie sprawiać wrażenie, jakby w ogóle jej nie było. Nie ma znaczenia używanie trzepaczek elektrycznych czy miksera planetarnego, ale musisz ubijać na średnio-wysokiej prędkości przez co najmniej 10 lub 15 minut.
  • Popełnij błąd dodając proszki: I Ważne jest, aby je przesiać przed użyciem i nie dodawaj także drożdży do ciasta. Lepiej jest wtedy wsypywać proszki po kilka na raz, ewentualnie w dwóch lub trzech etapach i wmieszać je od dołu do góry, aby nie stracić powietrza w mieszance.
  • Złe gotowanie: jedną z cech, które musi posiadać biszkopt, jest wilgotność. Właśnie z tego powodu należy go gotować w trybie statycznym i bez wentylacji, ponieważ ta ostatnia ma tendencję do wysuszania. Temperatura wynosi od 170 do 180°C przez 30-45 minut w zależności od wielkości użytej formy. Musi być złocisty i po dotknięciu palcem ponownie spuchnąć.

Przepis na biszkopt: składniki

  • 4 jajka
  • 120 g cukru
  • 80 g mąki 00
  • 20 g skrobi ziemniaczanej

metoda

  1. Zacznij od nalania jajko, the cukier i ubijać około 15 minut.
  2. Mieszanka powinna być bardzo spęczniona.
  3. Przesiej je pył i wkładać je stopniowo, wprowadzając je ręcznie od dołu do góry.
  4. Wlać do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką formy.
  5. Poinformuj w piekarnik statyczny w temperaturze 170–180°C przez 30–45 minut.

Przepis i sugestie autorstwa Simone Meli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *