Okrutna musaka z kiszoną kapustą

Testem dla każdej gospodyni domowej w kuchni jest przygotowanie klasycznej musaki. Dziś przedstawiamy Wam nieco bardziej niekonwencjonalny przepis, który idealnie sprawdzi się na zimowe dni, gdyż zawiera . Tak przygotowana musaka będzie równie pyszna, podana zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki potrzebne na musakę z kiszoną kapustą:

1 główka kapusty

500 g mieszanki mielonej

1 cebula

200 g słodkiej kukurydzy

200 g ryżu

200 ml kwaśnej śmietany

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Kapustę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać przyprawy do smaku. Cebulę siekamy i podsmażamy, następnie dodajemy mięso mielone. Gdy je usmażysz, dodaj kukurydzę i ryż.

W naczyniu żaroodpornym ułożyć kapustę, następnie mięso mielone, zalać śmietaną i ułożyć resztę kapusty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *