Testem dla każdej gospodyni domowej w kuchni jest przygotowanie klasycznej musaki. Dziś przedstawiamy Wam nieco bardziej niekonwencjonalny przepis, który idealnie sprawdzi się na zimowe dni, gdyż zawiera . Tak przygotowana musaka będzie równie pyszna, podana zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Składniki potrzebne na musakę z kiszoną kapustą:
1 główka kapusty
500 g mieszanki mielonej
1 cebula
200 g słodkiej kukurydzy
200 g ryżu
200 ml kwaśnej śmietany
Zobacz więcej:
Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić i podsmażyć na oleju, dodać przyprawy do smaku. Cebulę siekamy i podsmażamy, następnie dodajemy mięso mielone. Gdy je usmażysz, dodaj kukurydzę i ryż.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kapustę, następnie mięso mielone, zalać śmietaną i ułożyć resztę kapusty.