Nikt nie zrezygnowałby z cotechino w sylwestra, ale każdy popełnia ten „błąd” podczas gotowania: bardzo ważne jest, aby wiedzieć

Cotechino: oto jak prawidłowo go przygotować, nie popełniając błędów, poznaliśmy wszystkie wskazówki, jak uniknąć błędów w sylwestrową noc.

Cotechino to kiełbasa gotowane, typowe dla północnych Włochopiera się na wieprzowinie i skórce, przypomina salami, ale wymaga gotowania, to jedzenie jest sztuczne i składa się z mięsa i skórek, do których dodaje się przyprawy, sól i wino, składa się głównie z białek i tłuszczów, w środku znajdziemy żelazo i inne witaminy z grupy B. Nie ma węglowodanów, natomiast w tej przemysłowej znajdziemy wśród składników mąkę, mleko i cukier, aby zwiększyć ich konserwację.

Gotowanie jest długie i dlatego jego przygotowanie wymaga dużo czasu, temperatura nie może być zbyt wysoka, wręcz przeciwnie, należy gotować powoli, aby uzyskać doskonałą strawność. Kiełbasa ta jest typowa dla Emilii-Romanii, wydaje się, że jej korzenie są jeszcze starsze niż w przypadku zampone, z biegiem czasu klasyczny przepis na cotechino ulegał licznym zmianom. Aby go uzyskać, zwykle przygotowuje się mieszankę z chudego mięsa, tłustego mięsa i boczku, następnie dodaje się sól, wino, pieprz, przyprawy, goździki, cynamon i gałkę muszkatołową.

Cotechino, oto wskazówki, jak uniknąć tego częstego błędu

Święta już w pełni i już niedługo nadejdzie Sylwester, typowym daniem tego święta jest cotechino z soczewicąjest to w istocie symboliczna tradycja związana z Sylwestrem. W powszechnym mniemaniu rzeczywiście wydaje się, że zjedzenie cotechino w Nowy Rok przynosi szczęście, a skojarzenie go z soczewicą będzie miało także pozytywne skutki z ekonomicznego punktu widzenia.

Przekonanie to wywodzi się z faktu, że cotechino, będące potrawą tłustą, sprzyjałoby wprowadzaniu pieniędzy, a okrągły kształt soczewicy przypominałby także monety. Gotowanie cotechino może wydawać się proste, ale w rzeczywistości tak nie jest powolne gotowanie i dużo ostrożności i bądź ostrożny, będziesz musiał napełnić patelnię zimną wodą, zanurzyć cotechino i przykryć pokrywką.

Będzie musiało się tak gotować przez około półtorej godziny. Wydłużanie czasu gotowania jest dużym błędem, w rzeczywistości jeśli będzie rozgotowane, jego konsystencja stanie się sucha, a smak ulegnie pogorszeniu. Po ugotowaniu, aby jak najlepiej je zakonserwować, zaleca się przechowywanie go w lodówce zamkniętej w szczelnym pojemniku przez maksymalnie trzy dni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *