Powiedzieliśmy ci, jak marynować. Teraz dzielimy się wskazówkami dotyczącymi przygotowania pysznego barszczu czerwonego.
Każdy kucharz w każdej rodzinie ma swój własny przepis na to danie. Istnieje jednak wiedza, która pozostaje uniwersalna. Co więcej, nieprzestrzeganie ich jest błędem, który znacznie pogarsza smak potrawy. Dotyczy to przede wszystkim kolejności dodawania składników do barszczu.
Smak przyszłego barszczu zależy bezpośrednio od właściwej sekwencji dodanych do niego składników. Faktem jest, że składniki mają różne czasy gotowania. Ważnym elementem pysznego barszczu jest rosół mięsny. Im dłużej się gotuje, tym lepiej, więc zaczyna się od barszczu. Jeśli do barszczu dodajesz fasolę, włóż ją razem z mięsem.
Gdy bulion będzie gotowy, możesz dodać warzywa. Przede wszystkim ziemniaki. Podczas gdy ziemniaki się gotują, tradycyjnie jest czas na przygotowanie smażenia warzyw. Gdy marchewki i cebula będą gotowe, dodaj je. Dodajemy także pieczone buraki.
Na kilka minut przed gotowością ziemniaków do barszczu dodać kapustę. Dokładny czas gotowania zależy od tego, jak młode jest warzywo. W przypadku młodej kapusty wystarczą 3 minuty.
Ostatnią rzeczą, którą wrzucamy na patelnię, są świeże zioła. Włożyli to dosłownie na kilka sekund przed wyłączeniem ogrzewania. Podzieliliśmy się także wskazówkami dot.