Jeśli kochasz smażenie, nie możesz nie poznać tej genialnej metody: w ten sposób pozbędziesz się rozprysków oleju na płycie kuchennej i kafelkach.
Są tacy, którzy wolą lżejsze i zdrowsze metody gotowania, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić smaczny frytek. Od ziemniaków, przez klopsiki, po paprykę i kotlety: zatapianie jedzenia w oleju i smażenie na chrupiącą skórkę to prawdziwa przyjemność dla podniebienia. Trochę mniej dla tych, którzy po gotowaniu będą musieli zająć się sprzątaniem. Bardzo często bowiem smażenie oznacza znaczne zabrudzenie zarówno płyty kuchennej, jak i płytek kuchennych: plamy oleju osiągają niewyobrażalne odległości!
Nie mówiąc już o garnkach i patelniach, które odtłuszczamy i które trzeba szorować naprawdę długo, żeby uzyskać zadowalający efekt. Jednak na to wszystko może znaleźć się rozwiązanie. Jest sztuczka, szybka i taniadzięki czemu możesz smażyć wszystko, co chcesz, bez zepsucia czegokolwiek. Metoda, która pozwoli Ci cieszyć się smażonym jedzeniem bez konieczności sprzątania wiele godzin po obiedzie lub kolacji. Potrzebujesz tylko jednego produktu, które na pewno będziesz mieć w swojej spiżarni: oto, co musisz zrobić.
Smażenie bez rozprysków oleju jest możliwe: trik o zerowych kosztach, który rozwiązuje Twój duży problem
Miłośnicy gotowania wiedzą, że w kuchni są różni ludzie. Każdy lubi smażyć, jednak często tego unikamy, aby nie zabrudzić kuchni, patelni i wszystkiego innego. Nie wszyscy jednak wiedzą, że można uzyskać wyjątkowe smażenie, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, bez zasypywania całej kuchni plamami oleju. Czego potrzebuje? Może ci się to wydawać dziwne, ale potrzebujesz tylko papieru do pieczenia.
Być może nie wszyscy wiedzą, że może to skutkować słynnym wodoodpornym papierem używanym do gotowania potraw w piekarniku przydatne również na patelni a także w przypadku smażenia. Najważniejsze jest to nie przesadzaj z płomieniem: papier może zmienić kolor (tak samo dzieje się w piekarniku), ale nie będzie się palił. Proces jest bardzo prosty, wystarczy położyć na blaszce kawałek papieru do pieczenia i upewnić się, że tak się ułoży arkusz wystaje kilka centymetrów od krawędzi: w ten sposób zabezpieczysz płytę kuchenną i płytki przed rozpryskami oleju. Na tym etapie dodawaj olej i potrawę, którą chcesz ugotować: wynik będzie zaskakujący. Smażenie będzie lepsze niż kiedykolwiek, a Ty nie będziesz musiał męczyć się z super tłustą patelnią i kuchnią przypominającą obóz bojowy.