Moje dzieci nie lubią brzegów chleba: oto, jak je poddaję recyklingowi w bardzo smaczny sposób

Nie wiesz, co zrobić z brzegami chleba i szukasz sposobu na ich recykling w smaczny sposób? Zatem ten przepis jest dla Ciebie.

Tym, którzy tak jak my zawsze szukają sposobów na ponowne wykorzystanie żywności, aby nie marnować jej w kuchni, znajomość trików na smaczne wykorzystanie resztek zawsze się przydaje. Na przykład, jeśli ty też chcesz wiedzieć jak wykorzystać brzegi chleba.

Znajoma zdradziła mi swój sposób w pyszny sposób przetwórz brzegi chleba. „Moje dzieci nie lubią brzegów chleba” – powiedział mi – „i tak czy inaczej znalazłem sposób, aby podać je na stół„. Cóż, oto jego sztuczka ujawniona. Nie oszukujmy się, to bardzo prosty sposób, ale można go określić jedynie jako genialny!

Jak w pyszny sposób wykorzystać brzegi chleba do recyklingu

Bułka tarta to jeden z tych składników, które często zalegają w spiżarni, ponieważ często wykorzystuje się je w kuchni. Powiedzmy, że do robienia tostów lub przekąsek jest to bardzo przydatne i wszechstronne jedzenie. Wystarczy kierować się swoją wyobraźnią i własnymi upodobaniami, aby wybierać spośród wielu różnych nadzień. Można nawet zrobić z niego rodzaj bardziej miękkiego chleba kanapkowego, nadającego się do przygotowania tostów francuskich, a nawet przysmaku, któremu nikt nie będzie się mógł oprzeć.

W każdym razie, gdy przygotowujesz dania na bazie chleba, ale masz wycięte wszystkie krawędzie, jak możesz je wykorzystać, aby ich nie zmarnować? Zatem jednym z najprostszych i najszybszych sposobów jest zrobienie bułki tartej. Wystarczy posiekać wszystko w malakserze, a uzyskasz doskonały składnik najsmaczniejszych panier.

Z bułki tartej uzyskanej z bułki tartej można przygotować panierowane i grillowane ryby, krótko mówiąc, do każdego przepisu, który wymaga użycia bułki tartej lub posiekana bułka tarta.

Jeśli naprawdę chcesz stworzyć coś apetycznego, możesz przetwórz brzegi chleba i postępuj zgodnie z tym przepisem do zrobienia chrupiących paluszków. Zasadniczo musisz:

  • Weź przycięte krawędzie chleb pszenny i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
  • Doprawić szczyptą sól, Z czarny pieprz ziemia, z przyprawy (curry, papryka itp.) i zioła.
  • Przenieś wszystko do piekarnika z włączonym grillem i smaż przez pięć minut, aż będzie chrupiące i pyszne.

Czy widziałeś, jak łatwo jest używać granic bez marnotrawstwa? Następnym razem, gdy zastosujesz się do przepisów (a możesz przygotować ich setki), będziesz wiedział, jak wykorzystać ciemniejsze części, których nie używasz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *