Mauro Uliassi, jego kariera rozpoczęła się dzięki kobiecie: historii, którą zna niewielu

Historia miłosna i wyjątkowe wydarzenie. Siła dobrego gotowania, odporna na uderzenia i kuchenkę.

Wiemy, że świat gotowania jest ściśle związany z pasją i miłością. Jedzenie i kochanie to dwie emocje i pasje, które idą w parze. Potem, gdy gotowanie sprawia, że ​​się zakochujesz i wtedy naprawdę osiągasz szczyt.

Pomyśl tylko o mężczyźnie, który tuż przed piecem i próbując swoich sił w przygotowywaniu soczystych potraw dla swojej ukochanej, jeszcze bardziej zakochał się w niej, ale także w tym, co później stało się jego zawodem odnoszącym sukcesy. Gdy Zasiadanie za kuchenką i gotowanie dla ukochanej osoby sprawia, że ​​wszystko staje się naprawdę magiczne.

Mauro Uliassi i Chantal: skazańcy w kuchni

Latem 1983 roku Uliassi zakochał się w kobiecie, która później została jego żoną. Tak się składa, że ​​ta o imieniu Chantal poprosiła Mauro Uliassiego – już w niej bardzo zakochanego – aby przygotował jej urodziny. Dobrze siedział przy piecu z sercem pełnym pasji i pragnienia Chantal. Czy jest lepsza okazja niż gotowanie wyjątkowych potraw, na wyjątkową okazję i dla ważnej dla niego kobiety.

Zadziwił wszystkich, rzetelnie przygotowując przysmaki, które podbiły także serce samej Chantal. Widok jej szczęśliwej i promiennej oraz uszczęśliwienie nie tylko jej, ale także wszystkich gości przygotowaniem specjalnych dań było pięknym prezentem, który Mauro Uliassi zrobił to swojej późniejszej żonie.

Prawdę mówiąc, podczas tej urodzinowej kolacji, przygotowanej z taką miłością i poświęceniem, to Chantal nalegała Mauro Uliassi, że to powinna być jego droga. Koniecznie musiał kultywować świat gotowania jako zawód. Tutaj po siedmiu latach otworzył swoją restaurację w 1990 roku wraz ze swoją siostrą Catią. Mauro Uliassi kocha swoją pracę i pasję, jaką wkłada w swoje potrawy. Widzieć szczęście w oczach ludzi, gdy smakują jego dania – bezcenne.

Pasja do gotowania wspiera Mauro Uliassi i jego rodzina. Oprócz siostry Catii, która była ważna od początku jego kulinarnej podróży jako szefa kuchni, wspiera go także syn Filippo. Tutaj, z miłości do żony Chantal, szef kuchni odkrył, że gotowanie może naprawdę być wyrazem jego życia, a nie tylko pracy. Od jednego urodzinowy obiad, wszystko się zaczęło. Władza miłości nawet nad jedzeniem.

Aby skosztować jego przysmaków trzeba wybrać się do jego restauracji w Senigallii, w prowincji Ankona. Restauracja nazywa się „Uliassi„.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *