Mały błąd sprawia, że ​​Charlotte jest „mokra”: jeden tani składnik pomoże uratować wypieki

Mały błąd sprawia, że ​​Charlotte jest „mokra”: jeden tani składnik pomoże uratować wypieki

Podzieliliśmy się wspaniałym przepisem na Święta Bożego Narodzenia i Mikołaja. Teraz powiemy Ci, jak ugotować idealną Charlotte.

Charlotte, która okazuje się puszysta i nie staje się „mokra”, można uznać za idealną. Ale często ten deser okazuje się zbyt mokry i brakuje mu jakiejkolwiek nuty wielkości. Ale istnieje sposób, aby znacznie zwiększyć szanse na zrobienie miękkiego i delikatnego ciasta. Porozmawiamy o tej sztuczce razem z.

Czym posypać naczynie do pieczenia

Doświadczeni kucharze wiedzą, czym posypać patelnię, aby wypieki były puszyste. Na ratunek przyjdzie najpopularniejsza skrobia, którą można znaleźć w każdej kuchni.

Ale zanim go wlejesz, potrzebujesz więcej przygotowań, a mianowicie nasmarowania dna formy olejem roślinnym. Zrobią to zarówno olej roślinny, jak i masło. Gdy tylko składnik tłuszczowy znajdzie się na dnie formy, można posypać go skrobią.

Następnie możesz natychmiast rozłożyć jabłka i wylać ciasto. Skrobia na dole pochłonie nadmiar wilgoci, a Charlotte na pewno nie okaże się „mokra”. A składnik tłuszczowy zapobiegnie sklejaniu się ciasta. Powiedzieliśmy Wam też, kiedy tak naprawdę powinno być, aby uzyskała niesamowitą skórkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *