Mało kto wie, ile masła dodać do puree ziemniaczanego.

Mało kto wie, ile masła dodać do puree ziemniaczanego.

Powiedzieliśmy ci, jak to zrobić. Teraz porozmawiamy o właściwej proporcji oleju, z którym tłuczone ziemniaki będą niezwykle smaczne.

Jeśli po prostu ugotujesz ziemniaki, zmiażdżysz je i zalejesz mlekiem, przystawka stanie się gumowata. Trzeba także dodać masło i odpowiednią ilość. Proporcję podzielono na.

Ziemniaki muszą być całkowicie ugotowane przed odcedzeniem i zacierem. Powinno być dużo masła. Dobra ilość to 100 gramów na 500 g ziemniaków.

Ziemniaki należy zalać gorącym mlekiem i ta temperatura jest wymagana. Zimne mleko nada puree szary kolor.

I niewiele osób wie, że gotowane ziemniaki ze wszystkimi zastosowaniami nie wystarczą, aby je po prostu zmiażdżyć. Należy go ubić, aż będzie gładki i pozbawiony grudek.

Jeśli chodzi o masło, całe opakowanie można po prostu wrzucić na patelnię z puree ziemniaczanym. Delikatny smak nadaje puree masło, a nie mleko. Szkoda zastępować ją margaryną, smak będzie okropny.

A jeszcze lepiej, jeśli masz masło rolne specjalnie do puree. Powiedzieliśmy również, które aplikacje .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *