Wyobraź sobie, że jesz w jaskini tufowej urządzonej w świetnym stylu, delektujesz się wykwintnym jedzeniem i zanurzasz się w książkach: gdzie jest ta restauracja.
Włochy to niewątpliwie jeden z krajów, w którym je się najlepiej na świecie, ale lokalizacja też robi swoje i w naszym kraju są miejsca, które naprawdę urzekają. Podobnie jak ta restauracja, w której można delektować się doskonałym jedzeniem zanurzonym w bardziej niż sugestywnej atmosferze.
Oprócz wyjątkowych dań, nie mogło zabraknąć książek, eleganckich mebli, dzięki którym poczujesz się jak w wyjątkowym miejscu, a także doskonałych win. Czego więcej można chcieć od restauracji? Dlatego to miejsce w jaskini tufowej jest naprawdę niesamowite.
Restauracja w jaskini tufowej z doskonałym jedzeniem i książkami: gdzie się znajduje
Jest nazywany Restauracja Vitantonino Lombardo a nazywa się szef kuchni, który z pewnością jest gwiazdą tego miejsca, gdyż stworzył koncepcję swojego lokalu i menu, które jest prawdziwą zmysłową podróżą.
Gdy zdecydował się otworzyć to miejsce Vitantonio miał za zadanie powitać swoich gości w wyjątkowej atmosferze i patrząc na zdjęcia restauracji, z pewnością mu się to udało. Restauracja znajduje się w jaskini w dzielnicy Sassi w Materai został stworzony przez architekta Alessandro Tortorelli, który dokonał prawdziwego wyczynu.
Tuf jest celowo wyeksponowany i kontrastuje z eleganckimi szklanymi detalami, które służą do oddzielenia pokoju „jaskiniowego” – dużego pomieszczenia, w którym stoły wychodzą na dużą kuchnię – od pokoju „jaskiniowego”, który zamiast tego jest częścią bardziej kameralnej restauracji dla tych, którzy chcą być w mniej zatłoczonym miejscu, a nie w pozostałej części restauracji. Następnie znajduje się piwnica, którą można podziwiać z pięciometrowego oknaukształtowany zgodnie z wnęką, w której został wykonany.
Meble są minimalne, co trzeba bez przesady, bo koncepcja z pewnością zakłada, aby stół był w centrum wszystkiego, w końcu to tutaj dokonuje się kulinarnych wrażeń, gdzie dania szefa kuchni towarzyszą swoim gościom w podróży przez lokalne smaki przemieszane z bardziej innowacyjnymi przepisami , za szereg uszlachetnień, którym podniebienie nie będzie w stanie się oprzeć. Dania są z pewnością efektem ciągłych poszukiwań szefa kuchni, który potrafi stworzyć niepowtarzalne połączenia.