Ketchup z supermarketu jest na półkach, ale gdzie go trzymać w domu? Odpowiedź na wątpliwości wielu

Wiele osób zastanawia się, czy ketchup należy przechowywać w lodówce, czy na półce: marka zaproponowała kilka wskazówek w ramach odwiecznego sporu.

Czy opakowanie ketchupu należy włożyć do lodówki, czy nie? W czasie wakacji wiele osób zaopatrzyło się w przyprawy i sosy, które towarzyszyły ich daniom.

Po zakończeniu wydarzeń pozostaje pytanie: czy słoik z ketchupem należy przechowywać na półce w szafce, czy też powinien być chłodny, jak przetworzone jajka, majonez i sos sałatkowy? Odwieczny dyskurs jest na tyle kontrowersyjny i wszechobecny, że Krafta Heinza, założyciel jednej z najpopularniejszych marek, interweniował raz na zawsze, udzielając porad, których nie można przegapić.

Heinz w końcu rozstrzyga debatę: czy ketchup należy przechowywać w lodówce czy w spiżarni?

Ketchup występuje w prawie 97% amerykańskich gospodarstw domowych. Odsetek ten dotyczy średnio około 125 milionów gospodarstw domowych w Stanach Zjednoczonych. Wydaje się jednak, że ci drudzy nie są zgodni co do tego, jak go zachować. Więc, konto Heinz UK na Twitterze opublikował na Twitterze zalecenia firmy dotyczące miejsca przechowywania przypraw na bazie pomidorów, aby ostatecznie rozstrzygnąć debatę.

Większość przypraw dostępnych w sklepie spożywczym jest przetwarzana tak, aby znajdowała się na półce, co oznacza, że ​​produkt może stać przez długi czas poza lodówką i nie zepsuje się. Niektóre przyprawy mogą pozostać w spiżarni przez kilka miesięcy po otwarciu inne są wyraźnie oznaczone jako „Po otwarciu przechowywać w lodówce„.

Chłodzenie może być ważny czynnik w procesie konserwacji aby przedłużyć żywotność i jakość produktu. Obejmuje to kolor, smak i konsystencję żywności. Wytyczne FoodSafety.gov twierdzą, że produkty o trwałym przechowywaniu, takie jak musztarda, majonez, sos barbecue, ketchup, sos sojowy, sos teriyaki, sos Worcestershire skorzystają z chłodzenia. „Chłodzenie zapewnia, że ​​komercyjne sosy i przyprawy pozostaną świeże przez dłuższy czas.”

Oprócz tych wskazówek, przed każdym użyciem należy zawsze zwracać uwagę na wszelkie oznaki zepsucia. Heinz niedawno podzielił się swoim oświadczeniem na temat przechowywania ketchupu: Firma poprosiła obserwujących w mediach społecznościowych o głosowanie w sprawie tego, czy przechowywać ketchup w lodówce, czy na półce w szafce kuchennej. Po zapoznaniu się z ponad 2500 głosami odpowiedzi wykazały, że użytkowników podzielono niemal dokładnie na połowę.

Zawsze była tylko jedna prawidłowa odpowiedź i chętnie dzielimy się nią z miłośnikami Heinz Tomato Ketchup nasz keczup należy przechowywać w lodówce„powiedział Codzienna poczta Olivia Lennon autorstwa Heinza Tomato. „Chociaż rozumiemy, że wielu fanów Heinz Tomato Ketchup przechowuje swój produkt w szafce, zalecamy schłodzenie go po otwarciu– wyjaśnił. „To najlepszy sposób na zachowanie pysznego, pikantnego smaku.”

Na etykietach butelek wyraźnie znajduje się informacja: „Aby uzyskać najlepsze rezultaty, po otwarciu przechowywać w lodówce„. Firma odniosła się do tej kwestii w podobnej ankiecie na Twitterze w 2017 roku na temat przechowywania keczupu. „Ze względu na naturalną kwasowość Heinz Ketchup jest trwały w przechowywaniu– stwierdziła marka. To wyjaśnia, dlaczego produktu nie można znaleźć w chłodni w sklepie spożywczym. Jednak marka to twierdziła konsumenci powinni przechowywać w lodówce po otwarciu aby utrzymać jakość produktu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *