Kapusta – idealna do marynat i kiszonej kapusty!

Nadszedł czas przygotowania zimowego jedzenia. Właśnie z tego powodu już zaoferowaliśmy.

Wygląda jednak na to, że kiszona kapusta pozostaje ulubieńcem Bułgarów. Odkąd się podzieliliśmy.

Ale zacznijmy od początku – czy wiesz, która kapusta najlepiej nadaje się do przygotowania kiszonej kapusty i pikli?

Cóż, to jest odmiana – kosse. Jest znany z kilku charakterystycznych cech.

Czas zbioru: Zbiór sera odbywa się we wrześniu, październiku i listopadzie.

Wygląd: Liście kapusty są bardziej miękkie i delikatniejsze niż liście innych odmian kapusty. Jego kolor jest ciemniejszy.

Waga: Kapusta jest lżejsza niż inne rodzaje kapusty.

Liczba liści: Kiose ma 6 liści, podczas gdy inne odmiany zwykle mają tylko 4.

Dlaczego właściwie twarożek nadaje się do produkcji kiszonej kapusty i marynat?

Twarożek nadaje się do produkcji kiszonej kapusty i ogórków kiszonych, ponieważ:

  • Jej miękkie liście są najsmaczniejsze do sałatek i stają się najsłodsze;
  • Miękkie liście łatwiej się zwijają i nie pękają;
  • Duża ilość powietrza pomiędzy liśćmi kremu pomaga wchłonąć marynatę i solenie, dzięki czemu marynata jest smaczniejsza i bardziej aromatyczna.

Hybrydowe odmiany kapusty są gorszej jakości niż kapusta. Są twardsze i nie nadają się tak dobrze do robienia marynat. Odmiany hybrydowe uprawia się, ponieważ dają lepszy plon i odpowiednio większy zysk dla producentów.

Jeśli szukasz wysokiej jakości kapusty do produkcji kiszonej kapusty i marynat, nie szukaj dalej niż prawdziwe kosse. /

Lubię to gdzie znajdziesz wiele innych przydatnych i interesujących lektur dla każdego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *