Jeść bez przybierania na wadze? To już nie marzenie: postępuj zgodnie z radami ekspertów, a zobaczysz zmianę

Eksperci ds. żywienia opracowali sposób, dzięki któremu można jeść bez przybierania na wadze. Wydaje się to marzeniem, ale jest to możliwe.

To jest to, czego wszyscy pragną: jedzenie tego, na co masz ochotę, bez ryzyka przybrania na wadze za dużo. Z pewnością nie można myśleć o spożywaniu nadmiernej ilości kalorii i nie przybieraniu na wadze, ale istnieje sposób, aby uniknąć konieczności dokonywania zbyt wielu wyrzeczeń.

Zostało to niedawno odkryte przez ekspertów w dziedzinie żywienia, którzy zrozumieli, dlaczego czasami tyjesz, a czasami nie, mimo że zawsze jesz tę samą ilość i tę samą jakość jedzenia. Nie jest to tylko kwestia osobistego metabolizmu, więc są tacy, którym udaje się dużo jeść i utrzymać wagę, oraz tacy, którym w przypadku małego niepowodzenia natychmiast gromadzi się kilka dodatkowych kilogramów.

Zamiast tego istniałby związek między jedzeniem a siedzącym trybem życia lub jedzeniem i ćwiczeniami fizycznymi. W związku z tym pory, w których jemy, również mają dominującą wagę. Zgodnie z tym, co twierdzą eksperci, spożywanie posiłków w odpowiednim czasie jest zatem właściwą strategią pozwalającą uniknąć przyrostu masy ciała.

Właściwe pory jedzenia, aby uniknąć przybierania na wadze

Czas spożywania posiłków ma istotny wpływ na utrzymanie masy ciała. Jaki byłby więc najodpowiedniejszy czas na jedzenie bez ryzyka przybrania na wadze, a jeszcze lepiej, idealny moment, jeśli chcesz schudnąć? Badanie opublikowane w czasopiśmie naukowym odpowiada na te pytania Amerykański dziennik żywienia i stwierdza, że ​​jest najważniejsze jedz w godzinach, w których możesz spalić najwięcej kalorii.

Oczywiście nie ma absolutnie z góry ustalonego czasu, który byłby dobry dla każdego, ponieważ musi on być powiązany ze stylem życia i przyzwyczajeniami każdego. Ale ogólnie rzecz biorąc, jakie są zwyczaje większości ludzi, po obiedzie następuje odpoczynek, dlatego jest to moment, w którym posiłek musi być absolutnie lekki i oszczędny.

W zależności od rodzaju wykonywanej pracy i czynności wykonywanych w ciągu dnia należy wziąć pod uwagę, że po posiłku nie należy prowadzić długich godzin siedzącego trybu życia, tak aby najliczniejsze muszą być śniadanie i lunch. Lepiej unikać zbyt dużej ilości przekąsek poza głównymi posiłkami, a aby uspokoić zmęczenie, najlepiej postawić na warzywa lub owoce, a w każdym razie na lekkie, niskokaloryczne przekąski.

Zalecane godziny na śniadanie to od 6 do 8 poranka. Dla obiad dobrze jest preferować czas włączający między 12 a 13 i ustalić kolacja od 18:30 do 19:30 aby mieć czas na dobre trawienie przed pójściem spać. W rzeczywistości uważa się, że gdy zapada wieczór, od 21:00 metabolizm zwalnia. The przekąski zamiast tego należy je wykonać między 10 a 11 z rana i między 16:00 a 18:00 po południu, ponieważ w tym czasie wzrasta poziom insuliny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *