Chociaż w Hiszpanii spożycie mięsa zwycięża miażdżąco, ryba To nadal kolejny filar naszej diety. Bierzemy około 12 kilogramów na osobę średni rok na każdego Hiszpana ponad 8 kilogramów świeżych ryb i kolejne 4 kilogramy konserw rybnych. , według . Tak naprawdę to odkąd w swojej ofercie w 2018 roku umieścił tzw puszki naturalnego łososia które możemy teraz znaleźć w sprzedaży w ich supermarketach.
Naturalny łosoś to dobry surowiec do przygotowywania różnorodnych i zdrowych potraw. Przede wszystkim wyróżnia się tym, że wśród ryb błękitnych czy tłustych jest wyłączona z wykazu m.in tuńczyk, Na przykład. Oznacza to, że może być ich częścią częściej. trzy lub cztery porcje ryb tygodniowo które są zalecane przez Hiszpańską Agencję Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia (AESAN).
Ten Hacendado naturalny łosoś Jest dostępny w pojemniku z trzema puszkami, każda zawierająca 50 gramów produktu, a jego zwykły koszt to 3,95 euro. Teraz do 3,80 euro. Wśród jego składników znajdziemy tylko łosoś, woda i sóli radzą, że „aby cieszyć się całym smakiem i właściwościami produktu”, należy go spożyć w całości od razu po otwarciu, chociaż można go przechowywać w lodówce zakrytej płynem nie dłużej niż 24 godziny.
Poławiany jest przez firmę Pesquera TransAntartic i importowany przez tę firmę galicyjski Escurís, SL, podmiot założony w 1939 roku przez Manuela Escurísa, biznesmena bez doświadczenia w branży, który zbudował jedną z najbardziej charakterystycznych fabryk konserw w Galicji, z siedzibą w (A Coruña). Na etykiecie też to podają łosoś złowiono w Chile, głównego producenta tej ryby w Ameryce Łacińskiej i drugiego na świecie, zaraz po Norwegii. W ostatnich latach handel łososiem w tym kraju rósł co roku o ponad 10%.
Podsumowując, jest to naturalny łosoś Hacendado czasami brakowało go na półkach Mercadony a klienci byli nim zaskoczeni, pokazując, że jest to jeden z produktów gwiazdorskich. W kontekście czysto żywieniowym jego wartości wskazują łącznie 143 kalorie na 100 gramów pożywienia 1,8 grama węglowodanów (mniej niż 0,5 grama cukrów) oraz 7,5 grama tłuszczu (1,4 grama tłuszczów nasyconych). Taka ilość lipidów w innych produktach spożywczych, takich jak czerwone mięso, wskazywałaby, że mamy do czynienia z niewskazaną przekąską.
kwasy tłuszczowe omega-3
Natomiast w przypadku łososia należy wziąć pod uwagę kwasy omega 3, których stanowi aż 2,5 grama na 100 sztuk i jest podstawowym składnikiem odżywczym dla zdrowia serca i naczynia krwionośne. Jeśli chodzi o sól, która, jak widzieliśmy, jest jednym z wymienionych składników, widzimy, że po odsączeniu osiąga ona 0,75 grama, a nawet 1,2 grama masy nettoco skłania nas do dwóch wniosków: łososia przed spożyciem należy bardzo dobrze odsączyć i w żadnym wypadku nie przesadzić, biorąc pod uwagę, że wskazują one maksymalnie 5 gramów dziennie.
Zaleca się spożywanie łososia, ponieważ wykazano, że zawiera on jednonienasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe obniżają poziom cholesterolu LDL, tzw złyi stymulują produkcję HDL, Dobrze, co przekłada się na lepszą kondycję mięśnia sercowego i tętnic, które są czystsze od tłuszczu. Dostarcza także przeciwutleniaczy poprzez karotenoidy związane z. Wyróżnia się także zawartością witamin, gdyż pokrywa 71% i 23% zalecanego spożycia odpowiednio dla grup B oraz D i E.
Idealny składnik poké
Jest bogata w fosfor, dostarczając prawie połowę zalecanej ilości, a także w jod, potas i selen. Ale oprócz tego kompendium zalet, łosoś nie przestaje być modny w kuchni i ostatnio przeżyło dziwny renesans dzięki daniu, które już tu zostanie: poké. Jest to jeden z podstawowych produktów rodzimej kuchni hawajskiej, który dostarcza białka zwierzęcego poprzez ryby takie jak tuńczyk lub ośmiornica oraz białka roślinnego dzięki wodorostam i warzywom, których podstawą jest zwykle ryż, taki jak.
Śledź tematy, które Cię interesują