Ilary Blasi przywozi na Teneryfę swoją carbonarę: specjalny przepis prezenterki jest naprawdę szalony, kremowy i ma wykwintny akcent

Ilary Blasi’s Vip carbonara: prezenterka zdradza swój przepis prosto z Teneryfy, oto jak robi to tak kremowe.

Uwielbia dbać o formę, ale jako dobra Rzymianka nie poddaje się od czasu do czasu dobroci symbolicznej stolicy stolicy – ​​carbonary. Ilary Blasi nie rezygnuje z niego nawet na wakacjach, a tutaj próbuje swoich sił w jego przygotowaniu, zdradzając triki i sekrety, które sprawiają, że to pierwsze danie jest szalenie dobre.

Carbonara, symboliczne danie tradycji kapitolińskiej, nie ma pór roku. Możesz go przygotować gdziekolwiek i kiedykolwiek chcesz: Ilary Blasi nam to pokazujena wakacjach na Teneryfie, postanowiliśmy delektować się tą pyszną ucztą dla podniebienia. Przepis jest w zasięgu każdego, na co czekamy, żeby go powtórzyć? Zobaczmy jak to zrobić.

Ilary Blasi przygotowuje swoją carbonarę: specjalny przepis na kremowe pierwsze danie, jak niewiele innych

Prosto z Wysp Kanaryjskich wspaniała rzymska prezenterka nie rezygnuje z jednego ze swoich ulubionych dań. W rzeczywistości dzięki IG Stories Ilary Blasi udostępniła filmik, w którym próbuje swoich sił w przygotowaniu carbonary: prawdziwa eksplozja smaku dla kubków smakowych, której nie możemy powstrzymać się od powtórzenia. Krem na bazie jajek, papryki i pecorino, chrupiącego boczku i makaronu al dente: grzech obżarstwa, któremu ulega prezenter Beaty na żywo poddaje się chętnie.

W trwającym 24 godziny filmie, który mogliśmy zobaczyć w IG Stories, prezenter rzucił okiem na „sekret„co sprawia, że ​​to pierwsze danie jest kremowe i smaczne. Jak nakazuje tradycja, aby uzyskać treściwą i kremową carbocremę, nie wahaj się stopniowo dodawać do mieszanki wody z gotowania.

Aby jajko nie zostało ugotowane przez wysoką temperaturę wody, stopniowe dodawanie płynu gwarantuje, że masa zawsze pozostanie kremowa. Tego nie brakuje dodając kilka łyżek tłuszczu uwolnionego z boczkuktóry zamiast tego odkłada się na bok i dodaje do potrawy pod koniec gotowania. Makaron al dente, ściśle krótki, a dokładnie rigatoni!

Dużo boczku pokrojonego w paski i ułożonego na patelni. Jak tradycja nakazuje, takmusi się pocić’: umieszcza się na kuchence na małym ogniu, aby mięso uwolniło się z tłuszczu i stało się chrupiące. Następnie odcedź i osusz, a następnie odłóż na bok. Zazwyczaj, do przygotowania carbocremy dodać 1 całe jajko + 1 żółtko na osobę. On będzie postępował tak samo”regułatakże prezenter. Ponieważ nie są to historie IG, możemy jedynie wywnioskować, jaką procedurę zastosował, w zależności od obrazów pokazanych w krótkiej ramce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *