Idealny chudy posiłek: pyszny gulasz grzybowy

Nawet jeśli nie pościsz, jeśli kochasz grzyby, stanie się to Twoim ulubionym zimowym daniem.

Niezbędne produkty do gulaszu grzybowego:

1 pęczek porów

1kg kapusty

200 g grzybów

120m wody

50m białe wino

100 g pieczarek

Zobacz więcej:

Sposób przygotowania:

Por pokroić i podsmażyć na oleju, a gdy zmięknie dodać startą kapustę (czyli drobno posiekaną), którą wcześniej umyliśmy. Dolać wodę i doprawić według uznania, następnie dobrze wymieszać. Gotuj pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka.

Posiekane grzyby podsmażamy na patelni, następnie dodajemy do kapusty i mieszamy. Dolewamy białe wino i wstawiamy patelnię do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *